Annons

Kapten Malmqvist missar BP-matchen

En olycka kommer sällan ensam. Inte blev det någon TFF-poäng hemma mot Gais. Dessutom: lagkapten Linus Malmqvists huvudsmäll innebär högst troligt att han missar nästa match. "Jag är ganska övertygad om att jag inte är spelklar mot BP."
Sport • Publicerad 16 juli 2007
Rejält groggy. Linus Malmqvist tvingades bryta matchen mot Gais och smällen innebär att TFF-kaptenen sannolikt tvingas avstå matchen mot Brommapojkarna. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
Rejält groggy. Linus Malmqvist tvingades bryta matchen mot Gais och smällen innebär att TFF-kaptenen sannolikt tvingas avstå matchen mot Brommapojkarna. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

En och en halv vecka. Så lyder Linus Malmqvists egen prognos efter huvudskadan han drabbades av i förlustmatchen mot Gais.

– Det känns som hjärnskakning, jag har ju haft det innan, säger lagkaptenen.

Annons

25 minuter in i matchen gick Linus Malmqvist upp i luften för att nicka. Motståndaranfallaren Tobias Holmqvist gick in i duell och ögonblicket efter föll TFF-backen med huvudet före ner på planen.

– Deras anfallare måste ha touchat mina ben, för de bara försvann och jag landade på skallen. Jag blev rejält groggy, kände mig illamående och fick problem med synen – det flimrade för ena ögat, berättar Linus.

Han gjorde ett försök att komma in i spelet igen, men avbröt matchen i stort sett omedelbart. Ett dygn efter smällen känner han sig inte riktigt kry.

– Det är inget vidare. Jag har fortfarande ont i huvudet. Är det så här i morgon också (läs måndag), säger Linus Malmqvist och tillägger att det blir en tids vila framöver.

– Vi har ett program som man ska följa när man åkt på en sån här smäll. Jag vet inte hur länge det handlar om, men det lär inte bli spel i nästa match, det är jag ganska övertygad om.

Så du missar matchen mot Brommapojkarna?

– Man ska aldrig säga aldrig, men jag räknar inte med spel. Trolig ersättare blir samme man som hoppade in på Linus Malmqvists plats i lördags: Rasmus Bengtsson.

– Rasmus var jätteduktig och han har sett jäkligt bra ut den senaste månaden. Det är kul att han har fått visa att han är en duktig spelare, säger Linus.

För bottenstriden är matchen mot Brommapojkarna av nyckelkaraktär. En ny förlust för TFF, i så fall den sjätte raka, skulle vara mentalt väldigt jobbig.

– Det är inget snack om att matchen mot BP är viktig. Det lag som vågar vinna är det som oftast också vinner. Det går inte att vänta ut motståndarens misstag, säger Linus Malmqvist som är beredd att peppa sina lagkamrater under veckan.

Annons

– Det gäller att vi tror på att vi är det bättre laget och att vi visar det även på planen. Det ska vi tuta i oss.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons