Annons

Kapten Linus sista match?

Linus Malmqvist pratar om karriärens upplevelse; guldmatchen inför ett fullsatt Ullevi. Samma match kan också bli kaptenens sista i TFF. "Jag ska prata med andra klubbar", säger 26-åringen.
Sport • Publicerad 27 oktober 2007
En klackspark att minnas. Linus Malmqvist räddade en poäng i premiärmatchen mot IFK Göteborg i våras. Avslutningsmatchen på Ullevi bjuder säkerligen på nya minnen att ta med sig, en match som mycket väl kan bli kaptenens sista i TFF-tröjan.Arkivbild: Tomas Nyberg
En klackspark att minnas. Linus Malmqvist räddade en poäng i premiärmatchen mot IFK Göteborg i våras. Avslutningsmatchen på Ullevi bjuder säkerligen på nya minnen att ta med sig, en match som mycket väl kan bli kaptenens sista i TFF-tröjan.Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Linus Malmqvist har ett utgående kontrakt med TFF. På fredagen fick han ett kontraktsförslag.

– Linus har svarat för en bra säsong, han är vår lagkapten och en duktig spelare som både Tom Prahl och Alf Westerberg vill behålla. Möjligheten att han blir kvar ser jag som större nu än för ett par månader sedan, säger klubbdirektören Lasse Larsson.

Annons

Linus är själv osäker på sin framtid efter tre år i Trelleborg.

– Jag trivs väldigt bra i klubben och det är väl mitt pendlande (från Landskrona) som talar emot. Blir jag kvar får jag nog flytta ner hit, säger Linus.

– Jag ska prata med andra klubbar och jag har vissa funderingar. Men med respekt för de inblandade vill jag inte gå ut med något. Det blir bara fel om jag säger något nu och det sedan inte blir så eftersom jag inte är riktigt säker än. Därmed kan söndagens match mot IFK Göteborg också bli den sista i TFF-tröjan. Mittbacken har siktet inställt på en tuff kamp.

– Göteborg har en spelstil som är väldigt lik våran. Ett klassiskt 4-4-2 med ett väldigt rakt spel och ett stabilt försvarsspel. Jag kan tänka mig att det blir mycket av ett ställningskrig och jag hoppas att vi kan utnyttja deras vilja att vinna guldet, att ha ett snabbt kontringsspel när de blottar sig.

Det är ett TFF med stort självförtroende som kliver in på Ullevi. Laget har på höstkanten visat sig vara svårslaget.

– Det har vi med oss. Gör vi ett mål vet vi att vi är väldigt nära en trepoängare. Linus Malmqvist berättar att det finns flera aspekter på söndagens match:

Årets sista match

– Sista matchen är alltid speciell. Det är sista tillfället som just den här gruppen är tillsammans, vi vet ju att tränarna lämnar.

Guldkampen

– Den kan vi påverka, vi har ju chansen att göra det tuffare för Göteborg

Annons

Bottenstriden

– Vi har ett jäkligt bra läge. Det finns någon promilles risk att vi åker ur, men gör vi en riktigt bra arbetsinsats så är vi helt klara.

Ett fullsatt Ullevi

– 40 000 åskådare är en rätt så bra bonus. Det är kanske enda chansen man får möjlighet att spela inför så många. Det kanske blir en upplevelse för karriären och även efter det. Då vill man också göra en väldigt bra match, annars tar det udden ur det hela.

Senaste mötet med IFK Göteborg innebar också det ett speciellt minne för Linus.

Det var då, i premiären, TFF-kaptenen räddade en poäng, med sitt enda allsvenska mål för säsongen, genom en elegant klackspark.

– Det är det jag minns ifrån den matchen. Och att vi stundtals spelade riktigt bra och var lite närmare segern.

Kanske kommer den i morgon i stället.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons