Annons

Kapten Linus känner sitt ansvar

Alla TFF-spelare känner sitt ansvar när allsvenskan nu startar. En känner förmodligen ett extra stort ansvar: Linus Malmqvist – lagkaptenen.
Sport • Publicerad 5 april 2007
Linus Malmqvist – här i bakgrunden – gör visserligen allsvensk debut med TFF men i rollen som lagkapten verkar han ovanligt mogen och erfaren.Bild: Tomas Nyberg
Linus Malmqvist – här i bakgrunden – gör visserligen allsvensk debut med TFF men i rollen som lagkapten verkar han ovanligt mogen och erfaren.Bild: Tomas NybergFoto: 

– Jo, så är det nog och som kapten har jag lite bredare ansvar än andra i laget, tror jag.

Där Linus står i omklädningsrummet är det tydligt hur väl han passar i just rollen som lagkapten.

Annons

– Man har väl lite att förmedla budskapet till gruppen. Samtidigt förmedlar jag omvänt organisationen till övriga i laget, fortsätter han men han kommer nästan direkt på mer i ansvarsrollen:

– Jag har i alla sammanhang att föregå med extra gott exempel. Både på och utanför planen och jag känner ansvar i att kunna rätta till under matcherna, där det behövs. Och där jag har förmågan.

Hjälpa yngre spelare eller medspelare i stort, peppa – ja, Linus vet verkligen vad han som lagkapten har att förmedla. När vi kommer lite utanför kaptensrollen och pratar om TFF i nuläget, fortsätter han så här:

– Det känns bra i stort med laget. Träningsmatcherna har varit bra – med bra blandning på motstånd och det har sett riktigt bra ut på sistone.

Han tycker det känns svårt att veta var laget står jämfört med övriga lag, men så är det alltid.

– Det gäller inte bara allsvenskan utan inför vilket seriespel som helst.

Det blir premiär med TFF i allsvenskan för Linus del men han har ändå viss allsvensk rutin:

– Jag spelade ett 20-tal matcher med Landskrona.

Skillnaden i kvalitet, superettan kontra allsvenskan, är ganska given men hur är det i övrigt, kan man undra. Även där har Linus avslutningsvis besked att lämna:

– Den största skillnaden är egentligen utanför planen. Mycket mer intresse kring föreningen och kring oss spelare.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons