Annons

Kapten Kim: ”Den mest rutinerade kan få svindel”

Sveriges lagkapten Kim Andersson har spelat många stora matcher i karriären. Snart kan han räkna in kvällens möte med Kroatien bland dem. ”Det är alltid speciellt att få spela en sådan här match. Det är dem man vill spela”, säger han.
Sport • Publicerad 22 januari 2009
Sveriges lagkapten Kim Andersson. Bild: Scanpix
Sveriges lagkapten Kim Andersson. Bild: ScanpixFoto: 

Kielproffset och den förre Ystads IF-spelaren må ha upplevt tungt publiktryck mot sig tidigare. Men även om han blivit mer hårdhudad i sammanhanget är han fortfarande mänsklig och han vet vad som väntar i Spaladium Arena i Split.

- Även den mest rutinerade kan få svindel när man kommer in i en sådan hall med en sådan stämning, säger Kim Andersson.

Annons

Publiken lär bli en extra stressfaktor för svenskarna. Men kapten Kim försöker balansera det med att ta bort pressen från laget när det gäller själva matchen.

- Det är bara att gå ut och njuta. Vi är redan klara för mellanrundan och har allt att vinna. Nu handlar det om vi ska få med oss två, tre eller fyra poäng till nästa steg, säger Kim Andersson.

Ulf Gummesson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons