Kapten Carlsson fattade poängen

Tif Vikings tog poäng igen efter fyra raka förluster i division två. Det var segeratmosfär i omklädningsrummet efter 3–3 hemma mot Jonstorp. Trots spelövertag var det nämligen Vikings som låg under större delen av matchen.
Sport • Publicerad 25 november 2009
Skäret före. Björn Anderssons Tif Vikings hittade äntligen målet i tredje perioden. Spurten räckte till en poäng mot Jonstorp.Foto:

TRELLEBORG. Jonstorp hade grepp om hemmalaget med sin 2–0-ledning efter två perioder.

– Vi är bättre men tar för dåliga avslut i de två första perioderna, sa Tif-spelaren Björn Andersson.

Inför tredje perioden gick Tif Vikings ner på folk, fick mer energi och hittade också rätt framför mål.

Lagkaptenen Christian Carlsson hade huvudrollen i hemmalagets upphämtning. Efter att ha kvitterat till 2–2 tappade han pucken på egen blå linje och Jonstorp kunde ta ledningen på nytt.

Men kapten Carlsson tog revansch när han satte 3–3 efter 15.13. Därefter hade hemmalaget flest lägen att avgöra, bland annat i numerärt överläge.

– Med tanke på att vi ligger under får vi ändå vara nöjda med en poäng, resonerade Christian Carlsson.

Var det här ett fall framåt?

– Nej, egentligen var det inte det. Vi har spelat jävligt bra de andra matcherna på slutet och egentligen varit värda två poäng.

Tränarparet Pontus Mårtensson och Rickard Åkesson var tämligen belåtna.

– En bitterljuv eftersmak, menade Mårtensson.

– Jag tycker vi ska vinna, men som matchen blev, vi släpper in dumma mål och hamnar i underläge, så får vi ändå vara nöjda, sa Åkesson.

Det som var mindre bra var att Frank Brobeck tvingades utgå efter två perioder med ett skadat knä.

– Jag har haft ont ganska länge. Jag befarar att det är menisken, sa Frank Brobeck.

Trots poängen halkade Tif Vikings ner till jumboplatsen eftersom Hässleholm besegrade Värnamo.

På söndag kommer just Värnamo till Södan. Då får Vikings en ny chans att ta säsongens andra seger.