Kända profiler aktuella som assisterande i TFF

Efter sommarens tränarskifte måste TFF se sig om efter en ny assisterande tränare till kommande säsong. Anders Palmér går tillbaka som tipselittränare och jakten på ersättare är i full gång. Två namn finns på önskelistan – Patrik Edvardsson och Ola Severin.
Sport • Publicerad 29 september 2004
Ola Severin – tvelsam.
Ola Severin – tvelsam.Foto: 

Anders Palmér är en tillfällig lösning som assisterande tränare i TFF. Vem som ska ta över är ännu inte klart, men klubben har åtminstone tillfrågat två personer, båda med stark lokal anknytning.

– En stor utmaning och givetvis smickrande. Uppgiften är kittlande men jag tror att svaret blir nej, säger Ymortränaren Patrik Edvardsson.

– Smickrande. Jag har en stor del av mitt hjärta i föreningen och det hade varit roligt att vara hjälptränare i en elitklubb bredvid en så pass etablerad tränare som Conny Karlsson. Men det är en lång väg dit och jag har inte hunnit prata med min arbetsgivare, säger den förre TFF-spelaren Ola Severin. Att de två har lokal förankring är en tillfällighet, åtminstone enligt TFF:s sportchef Jonas Brorsson.

– Det är inget kriterie vi har satt upp. Allt handlar om kompetens.

Brorsson har till uppgift att hitta rätt man men inget beslut fattas förrän Conny Karlsson sagt sitt.

När det gäller de två aktuella tränarna har Jonas Brorsson bara gott att säga.

– Patrik har ingen riktig tränarutbildning och var rätt medioker som spelare. Men han har lyckats göra ett riktigt bra lag utan att ha några stora fotbollsspelare att tillgå. Han är bra på att organisera ett lag, bra på att peppa och att taktiskt disponera ett lag. Jag är imponerad, säger Brorsson som i rollen som backveteran i Ymor kommit i nära kontakt med Patrik Edvardsson.

Patrik Edvardsson har varit tränare i Ymor i sju säsonger om än i två sejourer. Han har lyckats ta laget från division fem till toppen av fyran.

– Ola är ett större namn. Han har vinnarskalle och ett jäkla engagemang och gjorde ett bra jobb i Ystads IF. Ola Severin har fått goda vitsord från Österlen, trots att YIF åkte ur tvåan i fjor. Han har också ett mycket gott renommé från sin tid i TFF där han spelade 83 allsvenska matcher och var tongivande i uefacuplaget. I år har han ett sabbatsår som tränare.

Både Patrik Edvardsson och Ola Severin är intresserade, men TFF kan tvingas söka sig vidare. Anledningen är att tränarna har fullt upp med annat.

– Jag reser en hel del i jobbet och i dagsläget skulle det nästan vara omöjligt att kombinera att vara andretränare i superettan med en civil karriär, säger Patrik Edvardsson som är säljchef på Tretab.

– Jag har lovat att fundera lite till och ska ge besked senast nästa vecka.

Vad gäller Ola Severin har han ännu inte hunnit prata med sin arbetsgivare.

– Jag är arbetsledare på Anticimex i Malmö och är det så att min chef säger nej så går det inte. Dessutom har jag givit ett halvt löfte till Rydsgård (division 5) att ta över där.

Går de sakerna att lösa är Ola Severin sugen.

– Visst vill man bli tränare på hög nivå. Det gäller bara att ha den tid som krävs och det krävs nog mer av en som tränare än som spelare.

Som spelare var Ola Severin lyckosam i TFF. Frågan är om han får möjlighet att träna laget.

Martin Falkenby

0410-545 22/0739-884573

martin.falkenby@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.