Kämpaglöd och teknik IFK-damernas signum

Titelförsvare med ambition att vinna igen. IFK Trelleborgs damer kommer laddade till TA-cupen. "Det har aldrig varit så roligt att spela inomhus som i år", säger IFK:aren Emelie Karlsson.
Sport • Publicerad 27 november 2008
IFK Trelleborgs damer har ambitionen att försvara sin titel och vinna TA-cupen igen. Arkivbild: Tomas Nyberg
IFK Trelleborgs damer har ambitionen att försvara sin titel och vinna TA-cupen igen. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

I lördagens gruppspel ska ett finalpar tas fram bland Vellinge IF, IFK Trelleborg, Höllviken och FC Trelleborg.

Emelie Karlsson var med och vann för ett år sedan.

- Det var kul, jag har kvar tidningsurklippet på kylskåpet, berättar hon.

Emelie Karlsson trivs bäst med fotboll på gräs, men börjar gilla inomhusliret allt mer. IFK har ett starkt lag och är tillsammans med Höllviken favorit till att ta en av de två platserna till finalkvällen den 3 december.

- Vi kämpar allihopa, och så har vi några som är tekniska också, som Karolina Persson och Martina Karlsson.

Själv kommer hon förstås att göra allt för att lyfta IFK till final. Därefter lämnar hon över ansvaret till lagkamraterna.

- Jag åker till Thailand, till Krabi. Jag får ringa och heja på dem.

- Sanne Örlegård kommer in istället, det kommer att gå bra. Tränaren Magnus Lagerborg är också optimistisk, men påtalar att "inne är inne".

- Vi avslöjar inte för mycket, säger han med ett flin.

Magnus Lagerborgs roligaste TA-cupminne var för två år sedan då han som tränare för Lilla Beddinge förde laget till kvartsfinal mot TFF.

- Vi var enda division sju-laget som gick till slutspel. Vi förlorade med 8-1 men det var ett väldigt jubel när vi gjorde vårt mål, minns han.

Nu är det IFK-damerna som gäller. Och förutsättningarna för en ny slutspelskväll är goda. För inte gör väl damerna samma släta figur som IFK-herrarna i gruppspelet?

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.