Annons

Kalabalik på Ymorvallen

Derbyt mellan MF Pelister och FC Trelleborg slutade i kalabalik och FCT kunde vinna med 4–0 (0–0). Händelserna som föregick kalabaliken finns ytterligare relaterad på småklubbsbloggen.
Sport • Publicerad 15 maj 2010
Gamla klubbkompisar emellan. IFK och Höör spelade 1–1 och här ett tufft möte mellan IFK-aren Carl Tomaszewski och Höörs Jens Sloth. Båda spelade ju tidigare i TFF.
Gamla klubbkompisar emellan. IFK och Höör spelade 1–1 och här ett tufft möte mellan IFK-aren Carl Tomaszewski och Höörs Jens Sloth. Båda spelade ju tidigare i TFF.Foto: 
Kalabalik på Ymorvallen efter 1–0 för FCT och där palavern senare bidrog till att Pelisterkaptenen Mohammed Fakhro fick rött kort. Vilket i sin tur starkt bidrog till att FCT kunde dra ifrån och vinna med 4–0.
Kalabalik på Ymorvallen efter 1–0 för FCT och där palavern senare bidrog till att Pelisterkaptenen Mohammed Fakhro fick rött kort. Vilket i sin tur starkt bidrog till att FCT kunde dra ifrån och vinna med 4–0.Foto: 

TRELLEBORG. Första halvlek präglades av heta derbykänslor med tufft spel och fräna närkamper och det ändade med att FCT:s Patrik Halili först fick rött kort. Efter någon minut fick även Pelisters Kaj Andersson ett rött kort och det snackade han till sig.

Med tio spelare i vardera laget kunde man hoppas på en öppen fortsättning men det blev fortsatt krampaktigt spel. En misstänkt hands under upptakten av andra halvlek bäddade för en FCT-kontring, där Pelisterspelarna stannade upp och där Tobias Hansson helt ”ren” framför Pelistermålet kunde slå in 0–1.

Annons

I kalabaliken som uppstod åkte även Mohammed Fakhro på ett rött kort och därmed ramlade hela Pelisterspelet sönder och samman. När eländet för deras del var över stod det 0–4 i domarprotokollet och alltså en klar seger för FCT.

Dessförinnan hade IFK och Höör spelat 1–1 (0–1) på Vångavallens C-plan och det var förre TFF-spelaren Alexander Steen som gjorde 0–1. Robert Odelstig i IFK-målet var olycklig vid tillfället, där den våta och hala bollen försvann mellan hans händer och snopet in i målet. Matchen inleddes också i ett skyfallsliknande regn och som gjorde allt svårt för samtliga aktörer på planen.

I andra halvlek kvitterade Johan Hellström till 1–1 men det var Höör som låg närmast segern. En boll i stolpen och en som touchade ribban och ett och annat friläge men vid alla tillfällena revanscherade sig Odelstig på bästa sätt och stod för storstilade räddningar. Även vid stolp- och ribbträffarna hade han ett finger på bollen.

– Vi får väl vara nöjda med en poäng och till slut kunde ju matchen slutat nästan hur som helst, menar IFK-tränaren Jimmi Olsson efter matchen.

I division sex vann såväl Gylle som Gislöv på hemmaplan. Holmeja var på Gylle stadion och fick stryk med 0–2 (0–1) och dr gjorde Daniel Peersson båda segermålen. I Gislöv fick Janstorp åka hem med 1–3 (1–1) i bagaget och där var Michael Andersson tvåmålsskytt.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons