Annons

Justice nära rysk klubb

Det ser ut att bli ryska Alanya Vladikavkaz för Justice Christopher (bilden). Efter provspelet i januari är han nu på nytt på träningsläger med den ryskla klubben – detta för att lösa de sista detaljerna.
Sport • Publicerad 10 februari 2005

Klubbledningen i ryska FC Alanya Vladikavkaz gillade tydligen vad den såg när Justice Christopher provspelade i januari.

TFF-Justice spelade två matcher då och nu har Alanya åter kallat honom till sig, den här gången till ett träningsläger i Spanien.

Annons

– Vi är överens med klubben och klubben och Justice är också överens, säger TFF:s sportchef Lasse Larsson.

Om de sista frågetecknen rätas ut, bland annat en läkarundersökning, kan TFF räkna in runt en miljon kronor, enligt Lasse Larsson. Dessutom slipper TFF den höga lönekostnaden.

– En bra affär för klubben, konstaterar TFF-sportchefen. Justice Christophers agent Martin Dahlin uttrycker sig försiktigt när affären kommer på tal:

– Det är en bit kvar men det ser ljusare ut än för ett tag sedan. Vi är på rätt väg men vissa detaljer återstår fortfarande.

Hamnar den nu 23-årige Justice i FC Alanya blir det femte landet han spelar toppfotboll i. Tidigare har han representerat Bendel Insurance i Nigeria, Royal Antwerpen i Belgien, Levski Sofia i Bulgarien, och TFF i Sverige.

I Bulgarien drabbades han av en svår skada och hade svårt att komma i gång i TFF. 13 allsvenska matcher blev det för den defensive mittfältaren. Inga mål, inga målgivande passningar – men tre varningar.

Förhoppningsvis är han helt kvitt sina bekymmer nu, det lyckade provspelet kan ses som ett tecken på det, och då kan FC Alanya Vladikavkaz bli den nystart som i förlängningen tar Justice Christopher tillbaka till det nigerianska landslaget.

FC Alanya Vladikavkaz slutade förra året trea från slutet i den ryska ligan. Staden Vladikavkaz har 310 000 invånare, ligger i norra Kaukasus och är huvudstad i republiken Nordossetien.

Jonas Gustafsson

0410-545 29/0739-884578

jonas.gustafsson@allehandasyd.se

Fotboll Trelleborg Höllvikens Gif har kommit överens med TFF-försvararna Tobias Hansson, 18, och André Hansson, 19, om en övergång.
Fotboll Trel le borg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons