Annons

Justice: Jag fick inte chansen i Göteborg

Justice Christopher är tillbaka i TFF. Men 22-åringen med VM-meriter vill helst inte spela i superettan.
Sport • Publicerad 11 december 2004

Nu återstår att se om någon allsvensk eller utländsk klubb värvar honom.

– Men blir jag kvar går inte världen under för det", säger Justice Christopher.

Annons

Tiden i Göteborg blev inte vad Justice Christopher (bilden) hade hoppats och tillbaka i TFF är han besviken över att inte ha fått en ärlig chans att visa vad han går för i Göteborg.

– När man inte får chansen är det inte mycket man kan göra. Jag spelade två matcher med B-laget och det kändes okej. Men sedan bytte vi tränare (Bosse Johansson gick, Arne Erlandsen ersatte) och efter det fick jag inga fler chanser. Men så är det och livet tar inte slut för det, säger Justice.

Han var utlånad till Göteborg och kontraktet med TFF sträcker sig över kommande säsong. Justice har deklarerat att han helst vill spela på en högre nivå än superettan.

– Det har jag sagt och jag vill spela på en så hög nivå som möjligt, men jag har kontrakt med Trelleborg och skulle jag bli kvar går inte världen under för det. Så här är det inom fotbollen, det är normalt.

Någon ny klubb på gång?

– Jag vet inte just nu. Men min uppgift är att träna på och det där sköter min agent. Justice agent är Martin Dahlin och han säger så här:

– Vi får se vad som händer. Det finns intressenter både i Sverige och utomlands men inget är klart.

– Dyker det inte upp något får han väl göra vad han kan i Trelleborg och sedan kanske gå till sommaren. Men vår förhoppning är att det ska lösa sig, säger Dahlin.

Även TFF hoppas på en lösning. Ordföranden Per-Anders Abrahamsson säger att Justice lönekostnad är inräknad i nästa års budget, men ser gärna att nigerianen hittar en ny klubb.

– Egentligen har vi inte råd med honom, det har ingen annan klubb i superettan heller. Det kan bli aktuellt att hyra ut honom, säger Abrahamsson.

Annons

Båda parter är således överens, frågan är bara när skilsmässan blir verklighet.

Jonas Gustafsson

Martin Falkenby

Fotboll Trelleborg Höllvikens Gif har kommit överens med TFF-försvararna Tobias Hansson, 18, och André Hansson, 19, om en övergång.
Fotboll Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons