Annons

Justice Christopher gör hemmadebut

Nigerianen ersätter avstängde Johan Laursen på mittfältet i derbyt mot Malmö FF på Vångavallen. "Det är en speciell match för laget och därför är det det för mig också" säger Justice.
Sport • Publicerad 3 maj 2004
ARKIVBILD: CLAES NYBERG
ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 

I derbyt mot Malmö FF gör Justice Christopher hemmadebut för TFF. - Det är väldigt viktigt för mig att få en chans att komma in i laget, säger han efter gårdagens finslipande träning. Han hoppade in och spelade 20 minuter borta mot Halmstads BK i den andra omgången, utan att imponera. Men den meriterade nigerianen gör framsteg hela tiden - även om viss ringrost förstås finns kvar efter den långa skadefrånvaron. - Jag känner mig mycket, mycket bättre än när jag kom till TFF i vintras. Efter HBK-matchen berättade han för Allehanda att han spelade på runt 60-65 procent av sin kapacitet. I kväll har han mer att ge. - Jag är bättre än då och jag tror jag ligger på runt 80-90 procent nu. Nigerianen har erfarenhet från VM-slutspel och bör alltså inte darra till följd av inramningen på Vångavallen. Han har själv ingen relation till Malmö FF men känner att det ligger något speciellt i luften. - Det är en speciell match för laget och därför är det det för mig också. Vilken som blir hans exakta uppgift på mittfältet återstår att se. - Vi får se om vi spelar med rakt mittfält, spets framåt eller spets bakåt, säger Uffe Larsson. TFF-tränaren tog på söndagen ut en 17-mannatrupp och startelvan ser, med undantag för att Christopher ersätter Laursen, ut att bli densamma som i segermatchen mot Landskrona. En ur bänksextetten Richardsson, Gustavsson, Gussev, Nilsson, Razanauskas och Wejsfelt ska plockas under måndagen. - Det viktiga är att vi vet att vi har mod, kraft och ork att stå i 90 minuter. Vi får se upp med Afonso, han har en bra högerfot och han får inte tillåtas vända upp och stå och sikta, detsamma gäller Niklas Skoog. Det gäller för oss att vara aggressiva, säger Ulf Larsson. TFF spelar 4-3-3 och MFF spelar 3-5-2 och det innebär alltså att TFF kan komma att bli underbemannade på mittfältet. Det gäller att "situationsanpassa", menar TFF-tränaren. - Vi kan kliva upp med en ytterback på den sidan boll finns, det får vi lösa. Återigen slår TFF ur underläge. Mot MFF kanske ännu mer än vad man hittills gjort. - I vissa matcher, mot Djurgården, MFF och Hammarby till exempel, är det lite bonus för oss om vi kan få med oss något. Vi har släppt in fyra mål och vi har gjort fyra mål. Med det program vi har haft tycker jag det är riktigt bra för en nykomling, säger Ulf Larsson.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons