Annons

Justice-affären klar

In i det sista försökte FC Alanya Vladikavkaz pruta. Men till slut fick TFF vad klubben begärde och nu är Justice Christopher ett avslutat kapitel i TFF-historien.
Sport • Publicerad 24 februari 2005

Knappa miljonen. Det är vad TFF får när de nu säljer Justice Christopher till den ryska ligaklubben FC Alanya Vladikavkaz.

– Det handlar om ett grundavtal och ett hängavtal som innebär att vi får in ytterligare en summa när Justice spelat 15 matcher, säger TFF:s sportchef Lasse Larsson.

Annons

Justice Christopher provspelade med Alanya redan i januari men först för några veckor sedan inleddes förhanlingarna klubbarna emellan. Alanya ville få ner den begärda summan ända in i det sista. Dess ordförande hade direktkontakt med TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson som har viss kunskap i det ryska språket. Men de förhandlingarna hade Alanya ingen lycka med.

– Till slut sa vi att vi visste att Justice skrivit ett kontrakt med dem och det var bara för dem att betala, säger Lasse Larsson. Ryssarna har skrivit på avtalet men det är först när TFF fått in pengar motsvarande grundavtalet som övergångshandlingarna undertecknas.

Hur ser du på hela Justice-affären och hans tid i TFF?

– Med facit i hand var det inte bra. Men det handlade om en ung spelare som spelat tre VM-matcher. Även om han var skadad tyckte jag att klubben gjorde rätt som tog honom, säger Lasse Larsson.

Och, totalt sett, vad har affären inneburit ekonomiskt?

– Jag har inte räknat på det men vi kan inte ha förlorat många kronor. Det är alltid svårt att värdera, det är inte ofta TFF kan värva en VM-spelare.

Du menar att det gav medial uppmärksamhet?

– Ja.

Lasse Larsson säger också att Justice trivts bra i Sverige, så bra att han kommer ha viss affärskontakt kvar i landet.

Nigerianen har skrivit på ett treårskontrakt med FC Alanya Vladikavkaz och enligt Lasse Larsson tjänar Justice en rejäl slant.

Annons

– Han får jättebra betalt. Det Justice tjänar är det ingen spelare i TFF som tjänat under alla år.

Martin Falkenby

FOTBOLL TRELLEBORG
FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons