Annons

Jubilar vill fira med två poäng

I dag fyller Martin Ljungqvist 30 år. På önskelistan står två poäng mot Hästö i allsvenskan. "Varje match är viktig nu", säger högernian som tittar både uppåt och nedåt i den allsvenska tabellen.
Sport • Publicerad 29 januari 2009

För Stavsten handlar kvällens möte med Hästö om revansch i dubbel bemärkelse.

Dels för förlusten i Karlskrona för tre veckor sedan. Dels för den usla insatsen mot Anderstorp senast.

Annons

– En ren lagkollaps, beskriver Martin Ljungqvist.

– Vi satt och kollade på filmen på träningen i tisdags. Man skämdes. Jag kan lova att det inte kommer att se likadant ut mot Hästö, fortsätter han. Rimligen spelade Stavsten bort sina möjligheter till en plats bland topp-fyra i och med förlusten senast.

– Tabellen är så pass jämn så man måste ha koll neråt. Det är viktigt att vi inte blir indragna där nere, och helt kört är det ju inte med fjärdeplatsen heller.

Sex poäng är avståndet upp till Hästö på fjärdeplatsen. Sex poäng är också avståndet ner till Heid under det nedre kvalstrecket.

– Innan säsongen hade jag varit nöjde med den positionen vi har nu. Men i och med att vi kände att vi var bättre än var vi trodde är man ändå inte riktigt nöjd. Vi hade kunnat ligga bättre. Anderstorp och Kristianstad hemma är onödiga förluster.

Martin Ljungqvist har haft känningar i ryggen från och till de senaste åren.

– Jag har problem med två kotor. Det smärtar och jag har svårt att röra mig. Men när jag väl får behandling brukar det släppa, även om det tar lite längre tid ju äldre man blir. Vad som kommer att hända på 30-årsdagen vet han inte, mer än att det blir match i kväll mot Hästö.

– Vi ska åka till Tyskland med klubben på fredag och titta på Hamburg–Bayern München. Jag får vänta med firandet till dess.

Två poäng i kväll hade gjort resan ännu roligare.

Ljungqvist känner till motståndet väl. I Hästös mål står Jens Olander, med förflutet i IFK Trelleborg.

– En gammal räv. Antingen stänger han igen helt eller kan det gå på andra hållet. Hans insats kan vara matchavgörande, säger Stavstens jubilar.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons