Annons

Jubelorgie skönt slut på missarnas match

H 43 och väl inte minst tidigare IFK-spelaren Daniel Lindquist kom till Söderslättshallen fyllda av revanschlust efter 23– 28 i Lund för knappt två veckor sedan. IFK-arna kom till matchen med lika mycket revanschlust men då efter nedsablingen i Göteborg mot RIK senast.
Sport • Publicerad 14 december 2008
Matchhjälten Goran Kuzmanoski får en segerkram. BILD: TOMAS NYBERG
Matchhjälten Goran Kuzmanoski får en segerkram. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Om det var denna hunger av revansch som bidrog - det är svårt att avgöra men bakom resultatet 28-27 (11-12) döljer sig många tekniska misstag och båda lagen verkade bestå av spelare fyllda av stor nervositet och prestationsångest.

Det var på sina håll riktigt krampaktigt och för IFK:s del gick klockan hela fem minuter, innan första målet kom. Efter en rad missar och det var Marcus Litborn som gjorde målet och målet satte lite fart på både Marcus och resten av IFK.

Annons

H43 hade inlett med tre raka mål och så ojämnt lagen emellan kom det att bli vid endast fyra tillfällen ytterligare. Hela tiden med H 43 i ledning men efter 15-18 var det slut och IFK kom helt i kapp vid 20-20.

Ett Skånederby ger alltid mer nerv än andra matcher och oavsett den urusla publiksiffran som kungjorde att endast 688 åskådare fanns på plats, så bidrog garanterat matchens status på spelarnas nervösa agerande.

Denis Bahtijarevic - som betyder så oerhört mycket för IFK med sin stora rutin - blev plötsligt till ett asplöv fyllt av nervdall.

Det började med en straffmiss och fortsatte med frilägesmissar som man aldrig tidigare vant sig vid, när det gäller Denis.

- Man tänker inte så mycket på missarna i en match som denna, där intensiteten är oerhört stor hela tiden. Dessutom är ju Jesper (Larsson) väldigt duktig i målet, förklarar Denis efteråt.

Nog så sant och visst hade matchen en ovanligt stor intensitet. Ganska tuff och halvful emellanåt och allt tillsammans blev egentligen till en handbollsmatch, när just handboll är som allra bäst. - Speciellt som vi dessutom vinner, inflikar sportchefen Patric Sandblom efteråt.

Till en början tillhörde även Goran Kuzmanoski missarnas skara och ett tag sköt han hejvilt uppemot klockan till. Men hans tid skulle ju komma...

Även bland H43:are missades det och en av de värsta syndarna under inledningen var Daniel Lindquist. När ex-IFK: aren verkade som allra mest nervös blev han också direkt skyldig till två IFK-mål.

- Äntligen, Daniel!

Så skrek man på honom från H 43:s avbytarbänk och när Daniel äntligen fick göra mål till 11-13 direkt efter pausen. Daniel kom upp i två mål och var, så klart, inte alls nöjd med insatsen. En som visserligen missade ett och annat skott men som blev matchens i särklass bäste målskytt, var Zoran Roganovic. Till sina tidigare 111 mål kan elitseriens överlägsne målskytteetta nu lägga hela tretton därtill.

Annons

Montenegrinen Zoran är en klasspelare men även om han gör mängder av mål, så räcker inte omgivningen till. H43 är alltför ihåligt som lag för att nå större framgångar och har - precis som IFK - att undvika en kvalplats nedåt.

Slutligen kommer den allra största missen, kopplad till Skånederbyt: Pelle Käll - som tog över som tränare efter Ola Månsson för knappt två veckor sedan fanns inte på plats i går.

- Han har kvar ett par matcher som tränare för H65. Jag har funnits med tre träningspass men försvinner igen i och med den här matchen, meddelade inhoppande ersättaren Tomas Westerlund.

Här pratar vi om en sport på högsta elitnivå men oj, vad amatörmässigt H43:s agerande väl känns. Sportchefen Rolf Månsson får avrunda:

- Jo, så är det men vad jag vet är det bara denna match som hans uppdrag i H65 kolliderar med. Det är tyvärr bara att gilla läget.

Mitt i alla missar måste man lyfta fram en kvintett IFK:are som höjde sig över mängden: Joachim Christensen, Elvijs Borodovskis, Marcus Litborn, Goran Kuzmanoski samt Daniel Bygdemark. Daniel gjorde sin klart bästa match i IFK-tröjan och avlastade från och till en något sliten Kim Johansson. Matchen slutade ju i jubelorgie via Goran Kuzmanoskis segermål men även där missades det. Ett något felplacerat försvar och på kuppen blev till och med Jesper Larsson mänsklig...

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons