Annons

Jubel och sorg för TFF

Det brukar bli konstiga matcher när HIF gästar Vångavallen. Man minns 5– 4 till TFF 1993 och man minns 1– 6 2004 men vem vill väl minnas 2– 3 år 2007?
Sport • Publicerad 26 juni 2007
Deppigt värre. TFF-arna blev mer eller mindre knäckta, när slutsignalen gick och HIF lyckats slå in segermålet i matchens absolut sista skävlande sekunder. Dennis Melander var en av dem som visade känslor. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
Deppigt värre. TFF-arna blev mer eller mindre knäckta, när slutsignalen gick och HIF lyckats slå in segermålet i matchens absolut sista skävlande sekunder. Dennis Melander var en av dem som visade känslor. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

"Ni måste vara med från början!" och "Tänk på att matchen varar i 90 minuter!" Ja, det är väl egentligen fotbollsklyscher men oj, vad de stämde väl in på matchen i går. Eller rättare; vad illa de egentligen stämde in på TFF-arnas agerande.

11:e minuten: McDonald Mariga slår in bollen i TFF:s straffområde, där Henke Larsson möter upp. Christian Fegler får bollen på sig men lyckas inte hålla den och returen slår Razak Omotoyossi in i tom bur.

Annons

18:e minuten: Henke är inblandad igen och skarvar in bollen mot TFF-målet. Både Linus Malmqvist och Christian Fegler går bort sig och Andreas Dahl kan nästan promenera med bollen in i öppet mål.

90:e minuten: Christian Ahlström misslyckas med att slå undan bollen utan passar i stället Andreas Jakobsson mitt på TFF:s planhalva. Andreas slår på ett hårt, pressat skott och bollen far in i mål utan att Christian Fegler når bollen.

Rutinerade Andreas Jakobsson - 35 A-landskamper - har varit på planen som inhoppare några minuter och han säger spontant så här efteråt:

- Jag slog mest in bollen mot mål för att någon skulle få den på benen men kul att göra mål.

Andreas hade som avbytare skapat sig en bild av matchen och den är denna:

- Vi inleder ju jättebra och har full koll hela första halvlek, även om de gör 1- 2. I andra halvlek blir TFF mer aggressivt och är då bättre än oss men vi tar hem en riktig kämpaseger. Därmed tror jag också att vi är ett steg på vägen att bli ännu bättre.

Christian Ahlström spelade resolut och gjorde inga större misstag - under matchens första 89 minuter och 50 sekunder. Sedan bröt eländet loss:

- Jag var inte jättetrött men fick en väldigt dålig träff på bollen som gick till Jakobsson. Såg direkt att han fick bra träff men hemskt att se bollen gå in.

Samtidigt som Christian Ahlström kan förbaska avgörandet till 2- 3 har han även synpunkter på de andra HIF-målen:

- Vi släpper helt enkelt in alldeles för billiga mål.

Annons

Christian Fegler har fått ta över målvaktsansvaret sedan Fredrik Persson skadades. Hittills har det väl gått "så där" och matchen mot HIF vill han helst glömma:

- Ja, det var inte roligt att förlora på det viset. Vid 0- 1 vet jag inte om jag kunnat agera annorlunda. När de får 0- 2 går jag och Linus bort oss helt men vid sista målet ser jag inte bollen vid skottögonblicket och hinner sedan inte med.

Sigge Hansson

0410- 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons