Annons

Juari får en vecka till på sig att övertyga

Sport • Publicerad 30 juli 2007

Juari Cardoso Ribeiro Da Luz får ytterligare en veckas provspel i TFF. Det beslutades i lördags.

– Vi vill sätta honom på tuffare prov, säger klubbdirektör Lasse Larsson.

Annons

De fem mål som Juari satte i U21-matchen mot Mjällby i fredags kan ha varit det som gav honom ytterligare sju dagar att visa upp sig i TFF.

– Även om motståndet var klent så gjorde han ändå mål, och han gjorde dem på ett bra sätt. Det väger över positivt, säger Lasse Larsson om beslutet.

Det man från TFF:s sida vill ha svar på är hur den brasilianske anfallaren Juari klarar sig mot en backlinje av högre kaliber än den bestående av Mjällbys juniorer. – Vi kommer att ha ett par specialutformade träningspass för Juari under veckan där vi spelar elva mot elva över hela planen, säger Larsson.

Juari kommer då att ställas mot backar som Thommie Persson, Linus Malm-qvist och Yousef Fakhro.

Klubbdirektörens största invändning mot vad han har sett av Juari hittills har gällt hans spelstil som forward.

– Han går ned för mycket i planen och hämtar boll, vi vill snarare att han ska ligga vid motståndarnas backlinje och löpa i djupled.

Dessutom har man i TFF inte varit tillfreds med hur brassen agerat på träningarna.

– Men så kan det ju vara med brassar – de är loja på träningen och på tå när det är match, säger Larsson, som dock har sett en rad positiva sidor av anfallaren.

– Han är ambitiös, vill mycket och skjuter ofta – han bara smäller på och ger ingen pardon.

Juaris svenska ombud Christer Segerström är övertygad om att Juari kommer att få stanna vid veckans slut.

Annons

– Det är mycket svårt att visa vem man är som fotbollsspelare på en vecka. Jag ser det som att TFF har givit sig själva en ny chans att inse hur bra han är, säger han.

Christian Andersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons