Annons

Josephine trea på SM

Sport • Publicerad 14 december 2004
Josephine Ringdahl är besviken efter SM-bronset. @08 Bildbyline:Arkivbild: Tomas Nyberg
Josephine Ringdahl är besviken efter SM-bronset. @08 Bildbyline:Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Josephine Ringdahl klarade inte att behålla andraplatsen vid SM i konståkning. Efter att ha legat tvåa efter kortprogrammet blev hon trea i det fria programmet. Det räckte för att Josephine, tävlandes för Trelleborgs KK, skulle passeras av Malin Hållberg-Leuf.

– Jag missade lite medan hon svarade för en felfri åkning. Det är lite svårt att acceptera och jag är inte nöjd, säger Josephine.

Annons

Missen kom i dubbel loop medan hennes hopp satt bra.

Efter kortprogrammet låg Josephine på en andra plats, Malin Hållberg-Leuf var då trea. Men friprogrammet rankas högre och då Josephine och Malin placerade sig i omvänd ordning där, bytte de också plats i totalen.

– I kortprogrammet tyckte jag själv att jag åkte bra. Jag fick också många kommentarer om att jag var värd att ligga i topp efter det programmet, säger Josephine.

I stället var det segrande Lina Johansson, Malmö, som rankades etta och det var också Lina som tog hem guldet.

– Det här var mitt första senior-SM och eftersom jag vann DM och GM (Götalandsmästerskapen) så ville jag fortsätta på den vägen. Men en pallplats är alltid bra och jag måste ha något att kämpa för i fortsättningen.

Närmast siktar Josephine Ringdahl på nordiska mästerskapen – med pallplacering som mål – och därefter på junior-VM, även om hon ännu inte fått en startplats till den tävlingen.

Martin Falkenby

KONSTÅKNING NYKÖPING
KONSTÅKNING NYKÖPING
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons