Annons

Josefin tar mogna beslut

Trelleborgs GK får via sin pro, Lars Lindh, fram en och annan talang och den som kanske gjort allra största framsteg i år är 17-åriga Josefin Dahl (bilden). I helgen vann hon en meriterad juniortävling i Torekov.
Sport • Publicerad 5 oktober 2010

TRELLEBORG. Man behöver inte prata speciellt länge med denna unga golftjej, förrän man förstår att det är en tjej som vågar ta mogna beslut och ett sådant är väl detta:

– Jag sökte till golfgymnasiet i Vellinge, träffade Per Johansson och han verkade jättetrevlig. Jag kom in men tackade nej och jag kände att det kom att handla om alldeles för mycket golf för min del. Jag är rädd att jag tröttnat på golfen efterhand.

Annons

Många golfungdomar har gymnasiet som en hägrande dröm men Josefin tackade alltså moget nej och hon visar sig väldigt jordnära i sitt golftänk i stort. Inte minst med tanke på den talang hon är.

– Jag borde nog träna mer men jag är inte så ambitiös. Står aldrig på drivingrangen eller står och tränar putting utan jag tränar genom att gå någon sällskapsrunda då och då.

Nu går hon i stället andra året på Söderslättsgymnasiets samhälle/idrottsprogram. Trivs bra och har plötsligt fått nya funderingar:

– Jag kan tänka mig att söka till något college i USA och det skulle vara skitkul att få uppleva det.

Tävlingen Josefin vann i Torekov var det näst bästa steget på Skandia Tour Riks – öppen för flickor 13–21 år och hon vann med tre slag.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons