Joon Bergren avgjorde i sudden efter dramatik

Palmstaden är inne i en ganska motig period och därför måste det ha känts extra skönt efter upplösningen i lördags. 6–6 (2–2, 2–1, 2–3) ledde till sudden death och där kunde Joon Berggren avgöra efter minutens spel till 7–6. Extrapoängen gör att trelleborgarna har hyfsad närkontakt med topplagen inför fortsättningen.
Sport • Publicerad 14 december 2008

Palmstaden inledde bra mot ett ganska tufft spelande Smålandslag - som förresten ligger snäppet under PIK i tabellen men det blev ändå gästerna som tog ledningen. 1-1 följde dock och innan perioden var över hade Palmstaden också tagit ledningen med 2-1.

- Vi tog någon dum utvisning som ledde till deras mål och det kändes onödigt, menar lagledaren Johan Hedin.

Andra perioden inleddes med fortsatt bra hemmaspel men mot slutet kullkastades mycket av planerna.

- Vi tog en väldigt dum utvisning med tre sekunder kvar och jag tror det var Joakim Landgren som åkte ut. Vi hade nog ställt in oss på ledning med 4-2 inför sista pausen men i stället stod det alltså 4-3, fortsätter Johan.

Det snöpliga målet för hemmaspelarna blev till ett "kick-mål" för gästerna och ganska snart in i slutperioden hade smålänningarna också vänt till ledning med 5-4. Gästerna ledde också ända in i slutminuterna och då med 6-5.

- Fredrik Sjöstedt kvitterar sedan till 6-6 när vi är i numerärt överläge och sedan avgör Joon efter cirka minutens förlängning, avrundar Johan.