Annons

Jonathan Asp stannar: Satsningen lockade

Nu är det klart att 23-årige Jonathan Asp stannar i TFF. Samtidigt lämnar Jason Grannum klubben.– TFF:s tydliga satsning att slåss i toppen lockade mig mest, säger Asp.
Sport • Publicerad 22 december 2013
Foto: 

TFF:s trupp får allt tydligare konturer. Vänsterspelaren Jonathan Asp är den 19:e spelaren som är klar i den trupp som är tänkt att bli 22 man. TFF jagar nu tre anfallare.

– Det här känns helt rätt, klubben har ambitioner att vara med uppe nästa säsong. Redan har man plockat in en hel del bra namn och även bra spelare har stannat. Det ser lovande ut, säger Asp, som skrev på för ett år.

Annons

Asp kom till TFF redan 2008, 18 år gammal. Det blir hans sjunde säsong i laget och han har bland annat spelat 44 allsvenska matcher. Nye tränaren Conny Karlsson har deklarerat att han ser Asp främst som yttermittfältare.

– Det var också en grej jag vägde in när jag beslutade mig för att stanna. Det är min grundposition och där vill jag satsa. Det blir som en nystart för mig.

Var du med redan när Conny Karlsson tränade TFF senast?

– Jag tränade en del med A-laget, men jag kan inte säga att jag känner honom som tränare. Men att TFF tar in Conny visar att de vill satsa.

Truppen börjar bli klar. Vad har ni för målsättning med dessa spelare?

– Det enkla svaret är att gå upp såklart. Det ser lovande ut, men vi måste vara försiktiga för det kan lätt gå åt andra hållet. Man ska inte stirra sig blind på spelarnas cv, det är på planen man ska prestera. Men, visst, det ser lovande ut, säger Asp.

Samtidigt blev det klart att TFF och Jason Grannum går skilda vägar.

Den 23-årige mittfältaren kom från LB07 förra säsongen och har tidigare även representerat IFK Malmö.

INTERNAL INTERNAL
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons