Annons

Jonas Tilly nära sensation

Final på 100 meter frisim. Kval till VM.Det var upplagt för riktigt bra tider.- Jag hoppas att femte man i loppet får 50,57, sa förbundskapten Hasse Bergqvist minuterna före loppet.Loppet blev ett antiklimax. Åtminstone för Bergqvist.
Sport • Publicerad 30 juni 2003

För Jonas Tilly blev loppet riktigt lyckat. Men det kunde ha gått bättre än en fjärdeplats.- Jag är nöjd med min placering och att bara vara 17 hundradelar från ettan, sa Jonas Tilly.Etta blev favoriten Lars Frölander. Segertid 51,03.- Jag är hellre tvåa på SM och får en bra tid än vinner på en dålig, sa världsstjärnan som hade en förklaring till den mediokra vinnartiden ? den långgrunda bassängen.- Tidigare under SM har det presterats bra tider men då har simmarna haft fritt vatten. Nu var vi flera som låg bredvid varandra och slogs om platserna. Vid vändningen kändes det som att man stod still i vattnet, hela fältet stod still och efter 80-90 meter var jag trött.Jonas Tilly, som gjort 51,09 som bäst, var förvånad över tiderna.- När vi kom i mål tror jag inte någon fattade någonting. Jag visste att jag var nära Stefan Nystrand (loppets tvåa) och trodde att min tid skulle vara bättre än vad den var, sa Jonas.Han har aldrig varit så nära ett SM-guld på sträckan. Aldrig så nära ett SM-brons. - De två hundradelarna hade varit väldigt bra att ha tillgodo när VM-truppen ska tas ut.- Jag är nöjd över att vara bland de fem bästa, men jag vet inte hur Hasse Bergqvist tänker. Han kanske bara tar med fyra eller fem man till lagkappslaget, sa Jonas Tilly.Frågan passas vidare till förbundskaptenen.- Jag har inte bestämt mig hur många jag tar ut. Det kan bli fem simmare, men även sju och då får de som visar bäst form simma i VM.Snacket vid bassängkanten gick ut på att loppets vinnare var ? Mattias Ohlin.- Mattias har varit stabil vid alla mästerskap och jag tycker att han ska med. Han är rutinerad, sa till exempel Lars Frölander.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons