Annons

Jonas siktar på medalj och plats i VM-truppen

Under torsdag till söndag avgörs årets inomhus-SM på kort bana i Valhallabadet i Göteborg och Trelleborgs Simsällskap ställer upp med ett 20-tal simmare. En av dessa är så klart Jonas Tilly som åker till Göteborg med två målsättningar - att ta medalj men också att kvala in till VM-laget som åker till Moskva i början av april.
Sport • Publicerad 11 mars 2002

- Jag har lite olyckligt varit krasslig de senaste dagarna men jag hoppas ändå kunna simma snabbt i Göteborg, där jag i första hand satsar på 50 och 100 meter fritt, säger Jonas dagarna före avresan till SM. Jonas kommer även att ställa upp på en och annan ytterligare disciplin och han nämner i första hand här 50 meter fjäril och 100 medley. - Det är mest på skoj och medaljchanserna har jag endast i frisimmet, förklarar Jonas. Man förstår på honom att det verkligen är minst en medalj han är ute efter här och han förklarar chanserna enkelt så här: - Både Lasse (Frölander) och Stefan (Nystrand) är med men ingen av dem är formtoppade och därför finns så klart chansen att till och med besegra dem men realistiskt tar de hem guld och silver på distanserna och då är där ju ändå plats för mig på pallen, siar Jonas. Förutom Jonas Tilly har väl Camilla Johansson bäst medaljchans men som oftast de senaste säsongerna finns även Sandra Steffensen så klart med i resonemanget när det handlar om SM-medaljer. I övrigt vet man ju inte hur formtoppade de övriga USA-tränade simmarna är och i stort väntar en intressant SM-start för den stora TSS-truppen. Redan i morgon beger sig delar av denna till Göteborg och där ansluter fyra av klubbens USA-simmare: Camilla Johansson, Hanna Jaltner, Marcus Toft och Martin Latz. Emma Pålsson var också på väg hem men har sträckt sig i ryggen och tvingas därför utebli. Mattias Ohlin kommer inte heller utan måste följa sitt skollag till San Francisco för viktiga tävlingar i stället - precis som Allehanda tidigare meddelat.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons