Annons

Jonas debuterar med BK Näset i TA-cupen

Sport • Publicerad 24 november 2006

Då handlar det förstås om debuten som tränare i TA-cupen. Sedan drygt månaden tillbaka leder han BK Näset och därför handlar det också om debut som tränare för BK Näset i tävlingssammanhang.

– Vi har tränat två gånger i veckan ända sedan serien slutade och jag trivs jättebra i föreningen.

Annons

Han lyfter naturligt fram Tor Olssons signum, när det gäller BK Näset och om debuten i TA-cupen säger han så här:

– Vi har tyvärr inte haft inomhustider och därför heller inte tränat inomhus. Men vid två tillfällen har vi begränsat ytan på konstgräset till en handbollsplan och vi hoppas gå vidare.

BK Näset har att möta Sedala IF, Gislövs IF, FBK Behar och Skegrie BK. Gruppen är väl inte den svåraste för Jonas & Co i Näset som division fyralag – med rutin från årets division tre. Och nog ska man väl klara av att gå vidare – som ett av två lag, eller...? – Det hoppas jag men Svedala är alltid duktigt inomhus, även om man nu saknar Henrik Hjalmarsson.

"Hjalmar" spelade med TFF under några år men har de senaste säsongerna varit tillbaka i moderklubben.

– När vi hörde att Hjalmar var på väg bort från Svedala visade vi intresse. Vi hade dock inget att komma med som division fyralag och han valde Mabi i divisioin två istället, förklarar Jonas. Som flera andra lag i TA-cupen tänker Jonas använda sig av en utesplerare i målet:

– Ja, vi har bestämt att Max Sääf-Andersson ska agera målvakt.

Flera etablerade Näsetspelare vill tyvärr inte spela inomhus och därför får Jonas lita på de yngre förmågorna i föreningen:

– Ja, i stort men vi har i alla fall Joakim Olsson, Magnus Irrtelisu och Andreas Ruud med av de som spelat i A-laget i år.

Inledningen för BK Näset sker kolckan 10.45 och då möter man Svedala i en tänkt gruppfinal. – Vi ställer upp med det bästa laget vi kan. Det innebär dock att några av de yngre spelarna med A-lagsrutin spelar med juniorlaget, inleder NIklas NIlsson – tränare i Gislövs IF.

Gislöv ingår alltså också i grupp A och även här saknas några av de säkra korten:

Annons

– Tyvärr får vi undvara våra båda engelsmän, Darrel Piper och Phil Alexander. Båda är ledare inom Malmöbasketen och Phil har till och med spelat i landslaget för Wales, förtydligar Niklas.

Utanför TA-cupen meddelar Niklas också att det finns en hel del "ut och in" i Gislöv för tillfället. Inga nyförvärv är dock klara men inga som har tankar att kanske spela i andra klubbar har hellerbestämt sig:

– Nej, vi får vänta och se hur truppen kommer att formas inför nästa säsong.

Gislöv har tränat inomhus två gånger i Smygehamn men har – precis som Näset – hållit igång efter serieslutet:

– Ja, vi har tränat på gräs varje torsdag och vi tränar väl en gång till men sedan håller vi nog uppehåll till in på det nya året, avrundar Niklas.

Sigge Hansson

0410– 545 24

När TA-cupen startade för exakt 25 år sedan fanns Jonas Brorsson med i TFF:s segerlag. Ändå debuterar han i dag, när jubileumsupplagan inleds med spel
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons