Jonas Busk har fått mersmak

Stavsten har chans på elitseriespel nästa säsong. Nyckelspelaren Jonas Busk kan tänka sig vara med i en sådan satsning.
– Jag har fått mersmak, säger Busk.
Sport • Publicerad 21 januari 2011
Jonas Busk.
Jonas Busk.Foto: Tom Wall

Stavsten fajtas om en topplacering i allsvenskan. En överraskning till och med för spelarna.

– Det här är ett mellanår och det har gått bättre än väntat. Målet var att stanna kvar, säger Jonas Busk.

När han kom till klubben i juli fanns det inte mycket som talade för en topplacering. Men så kom spelare som Jesper Partoft, Fahrudin Zaimovic och Alexander Hansen in i laget.

Rutinerade spelare med karriärer på dalande.

– Vi fick ju höra att vi inte skulle orka i matcherna, men jag har ju tränat hårt i 20 år. Det som saknas när man inte tränar så ofta är explosiviteten, säger Busk.

– Det här var ett hopplock. Med det här laget vi har nu ska vi absolut vara på övre halvan. Nu har vi chansen att gå upp, men vi ligger inte och grubblar inför matcherna. Det är skönt på ett sätt, men på ett annat sätt inte.

Varför inte?

– Jag kan sakna de här stora matcherna som Sävehof borta eller en fullsatt hall i Kristianstad. Vissa matcher på den här nivån kan det vara lite segt. Mot Ystad är det inga problem att tända till. De spelar dessutom en rolig handboll.

Frågan är hur framtiden ser ut. Tvåbarnspappan Jonas Busk är intresserad av spel på högre nivå – i Trelleborg eller på annan ort.

– Kval ska vi till, annars är det riktigt dåligt. Ett kval är viktigt för klubben för att visa upp sig för sponsorerna och för oss spelare, ett bra kval kan öppna dörrar till andra klubbar. Det är spännande att se vad som händer med klubben, om den är beredd att satsa och om sponsorerna är beredda att satsa. Vi spelare är nyfikna på vad som kommer hända, säger Jonas Busk.

– Jag har fått mersmak och är beredd att satsa. Men jag tränar inte fem dagar i veckan och går ner i arbetstid om inte allt runt ikring är på samma nivå. Då får man bestämma sig för att det är okej att sluta sjua i allsvenskan. Man kämpar på matcherna och har kul tillsammans.

I morgon väntar viktig toppmatch mot IFK Ystad, Jonas Busks förra klubb.

– De är snabbare, men vi har bättre skytte. Vi måste vinna målvaktsmatchen och så ska vi mala ner dem. Vi ska inte luras in i deras tempo.

Louise Löfgren
Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.