Annons

John vill bjuda på överraskningar

Förra våren lämnade John Kristensen IFK med en tagg i sitt handbollshjärta. När han nu är tillbaka i Trelleborgshandbollen hoppas han på en gladare tillvaro.
Sport • Publicerad 5 augusti 2008
John Kristensen presenterades för sina nya lagkamrater i samband med Stavstens träning på måndagskvällen. Bild: Martin FalkenbyFoto: 

Mikael Salomonsson inleder måndagsträningen med att hälsa John Kristensen välkommen. Dansken behöver ingen närmare presentation. Stavstens senaste nyförvärv har tre säsonger bakom sig i IFK och var bidragande till resan från division två till elitserien. Han är välkänd för de lagkamraterna.

Niklas Ljungqvist tar honom i hand.

Annons

- Är du klar? Det är fedt! På tröjan John Kristensen använder under första träningspasset syns ett stort S på bröstet. Men han är ingen "Superman".

- Jag kunde ha spelat kvar i Holte eller ett oldboyslag. Jag vill spela handboll för att ha kul.

Det var inte så roligt under din sista tid i IFK, när du var bänkad?

- Laget spelade plötsligt ett spel som jag inte var van vid. Det var Zanottis spel, inte mitt.

Vad vet du om Stavstens sätt att spela?

- Jag har spelat i Trelleborg i tre år och känner till klubben. Sedan känner jag Theis Husfeldt och jag har hört av honom att det spelas rolig handboll här.

Vad är rolig handboll?

- Snabb och överraskande handboll, det är min typ av handboll.

Med passningar bakom ryggen?

- Ja, det är överraskande för motståndarna. Förhoppningsvis inte överraskande för medspelarna…

Annons

Förra säsongen spelade Kristensen i Holte i danska division två och trots sina 37 år säger sig John Kristensen vara redo för en säsong i allsvenskan.

- Jag har ett år utan skador bakom mig och tycker att jag har mer att ge. Så länge kroppen känns bra och knoppen är klar så ska det inte vara några problem. John Kristensen har fullgjort sitt första pass med sin nya klubb. Första matchen kan bli mot förra klubben. På torsdag träningsspelar Stavsten mot - IFK.

- Vi får se hur kroppen känns efter det här träningspasset. Sist jag spelade var beachhandboll i juni, säger John Kristensen - liraren som är tillbaka i Söderslättshallen.

- Det måste finnas plats för sådana spelare i allsvenskan, säger Stavstens sportchef Staffan "Stalle" Ekberg och nickar med huvudet i riktning John Kristensen.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons