Annons

Johanna tvingades bryta i USA

19-åriga Johanna Mattsson från Svedala, som är i USA för att tävla vid dam-VM i motocross, körde gångna helgen första deltävlingen i USA:s internationella tjejserie i Kalifornien. En tävling som kunde börjat bättre...
Sport • Publicerad 14 maj 2002

- Tyvärr tvingades jag bryta redan i första heatet efter att motorcykeln framför mig skjutit upp en sten i ansiktet på mig, berättar Johanna som i heatet var tvåa i starten men vid olyckstillfället fallit tillbaka till en tredjeplats. Efter skadan tvingades hon stå över andra heatet. - Det kändes naturligtvis trist, men samtidigt fick jag ett bevis på att jag kan vara med bland de allra främsta, säger hon. Tävlingen kördes inför inte mindre än 65 000 åskådare då den avgjordes samtidigt som de amerikanska mästerskapen för herrar på Glen Helen-banan. Dam-VM avgörs kommande helg i Hangtown, Sacramento. Då står Svedalatjejen Johanna Mattsson åter på startlinjen, men med omplåstrad näsa.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons