Annons

Johan Dahlin vill spela i TFF

TFF jagar en målvakt som komplement till Christian Fegler och unge Viktor Noring. Som TA-sporten avslöjade i tisdagens tidning finns Johan Dahlin på önskelistan – och U21-målvakten kommer gärna till Trelleborg.
Sport • Publicerad 27 juni 2007

Johan Dahlin återfinns i Oslo, i FC Lyn som tillhör topplagen i årets upplaga av tippeligan. Samtidigt som TFF mötte HIF besegrade Lyn mångfaldiga mästarna Rosenborg på hemmaplan.

– Jag hörde om resultatet i Trelleborg och jag kommer gärna till TFF och spelar i allsvenskan, säger Johan Dahlin.

Annons

Han berättar också att han har ett treårskontrakt med FC Lyn men att han bara spelat en enda A-lags-match hittills i år.

– Det är inget att säga – Eddie (Gustafsson) har spelat väldigt stabilt. Johan får därför nöja sig med B-lagsspel och i Norge har man ingen nationell vare sig reservlags- eller ungdomsliga.

– Nej, här spelar vi i en serie med division tre-lag och det innebär ju en standard långt, långt under tippeligan.

Johan Dahlin, 20 år, kommer från Trollhättan och har hittills spelat åtta U21-landskamper.

TFF:s målvaktstränare, Jan Ericsson, såg Johan Dahlin när U21-landslaget mötte Schweiz (0– 0) på Olympia den 5 juni.

– En lovande målvakt, tekniskt sett duktig, står upp vid frilägen. Ett bra lån om vi kunde få hit honom. Då skulle det bli kamp om målvaktsplatsen och det behövs, menar Janne Ericsson.

Även om Johan Dahlin alltså betonar att han gärna spelar med TFF, har han själv inget att säga i nuläget:

– Jag har hört om intresset men min agent, Martin Dahlin, vet säkert mer. Det är Martin som vet vad som gäller och jag vet inte ens om han varit i kontakt med Lyn, avrundar Johan.

När TA-sporten får kontakt med Martin Dahlin är han tyst som en mussla.

– Rykten och spekulationer bryr jag mig aldrig om. TFF-tränaren Conny Karlsson om målvaktsfrågan:

Annons

– Vi har ambitionen att hitta en målvakt, så att vi har två seniormålvakter – om nu Fritz blir borta resten av säsongen. Vi tycker inte att Viktor (Noring) ska behöva känna ett allsvenskt ansvar och han är heller inte färdig ännu för en sådan uppgift. Fredrik Fritz Persson får besked för egen del på fredag.

– Ja, och jag har fått tid för både titthålsundersökning och operation. Först kommer man att göra titthålsundersökningen och behövs det opereras gör man det direkt efter. Läkaren bedömer risken till cirka 85 procent, när det gäller en operation.

Fritz är därför också själv mentalt inställd på operation och därmed skulle han vara borta resten av säsongen.

Därmed får ryktena fortsätta att florera – oavsett vad nu Martin Dahlin säger – och faktum kvarstår:

TFF är ute efter en målvakt och det handlar om ett lån säsongen ut

Transferfönstret öppnar den 1 juli...

... vilket innebär att Johan Dahlin skulle kunna stå i TFF-målet redan på tisdag, när man möter AIK på Råsunda – om låneaffären blir verklighet.

– Lyn ska också ha in en ersättare för Johan Dahlin, säger TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson.

Sigge Hansson

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons