Annons

Jobbig återkomst för "Poggen" när Vikings föll igen

Martin Svensson var inställd på en tuff comeback. Så blev det. 48 skott fick han på sig. Fem gick i mål. "Inte direkt som förra året", säger Vikings hockeymålvakt efter att Hässleholm vunnit med 5–0 (3–0, 0–0, 2–0) i Södan.
Sport • Publicerad 30 oktober 2006
Mycket att stå i. Martin "Poggen" Svensson räddade puckar med nästan samtliga delar av sin målvakts- utrustning mot Hässleholm. Här får han dock kapitulera när Magnus Rosenstråle gör 2– 0 till Hässleholm.BILD: Claes NybergFoto: 

Således tredje raka nederlaget i inledningen av hockeytvåan för Trelleborgs hockeystolthet.

Daniel Spacic stod de två första matcherna. I går var det "Poggens" tur.

Annons

– Ett eller två mål ska jag ta, men jag får dålig hjälp, sa den 22-årige målvakten efteråt. Svensson ställdes inför många svåra lägen. Särskilt i den första perioden då det bjöds frikostigt från hemmalaget.

Det blev inga 0– 5 som mot Dalen i onsdags. Men 0– 3 efter 17.11 var illa nog.

– Vi ska spela smart och täta till det i mittzon, men vi gör inte det vi snackat om, konstaterade Martin Svensson.

Hässleholm behövde inte skapa sina målchanser själva i första perioden. Med felpassningar och missade uppspel från hemmalaget uppstod det lägen ändå.

– Ändå lite missflyt. Första målet ska jag ta och tredje målet studsar på en av våra spelare innan den går in, berättade målvakts-"Poggen". Färre bjudningar, hårdare närkampsspel och tuffare matchning från Vikings sida i andra perioden.

Men offensivt var det trögt. Fyra minuters powerplay i rad, därav två minuter i fem mot tre, utnyttjades inte.

– Vi saknar tålamod. I stället för att spela runt med bra rörelse tar vi avslut direkt, analyserade Tiftränaren Ralf Carlsson.

Som helhet för många felbeslut i avgörande lägen från Vikings sida.

– Fem individuella missta, fem baklängesmål. Spelmässigt tycker jag inte vi är sämre än Hässleholm i de två sista perioderna, menade Ralf Carlsson.

0– 3-underläget inför sista perioden var förstås teoretiskt möjligt att hämta in. I praktiken kändes det inte så. Hässleholm imponerade inte men hade ändå matchen under kontroll. Vikings var för omständliga när chanserna dök upp.

Annons

– Vi måsste spela rakare, gå på skott och inte spela bakom ryggen när vi kommer i läge. Men jag tycker vi skapade chanser och borde ha spräckt nollan, sa Tiftränaren.

Tre omgångar har gett noll poäng och 3– 21 i målskillnad. Tif Vikings har mycket att jobba med. Martin Svenssons målvaktsspel höll division tvåklass i går. Inte så mycket mer.

– Så länge spelglädjen och inställningen finns kvar så kommer segern snart att komma, resonerar Ralf Carlsson.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons