Annons

Joakim Moberg i svår olycka

IFK-målvakten Joakim Moberg (bilden) skadades svårt i veckan som gick, när han och en kompis skulle fälla ett stort träd. Någonting gick galet och "Jocke" hamnade under trädet och räddningspersonalen tvingades såga bort stora delar av trädet för att få fram honom.
Sport • Publicerad 12 januari 2009
Här informerar Martin Nordbladh, normalt spelande assisterande tränare, om den svåra olycka som målvakten Joakim Moberg drabbats av. Träningspasset i Anderslöv var det första för säsongen. Bild: Sigge Hansson
Här informerar Martin Nordbladh, normalt spelande assisterande tränare, om den svåra olycka som målvakten Joakim Moberg drabbats av. Träningspasset i Anderslöv var det första för säsongen. Bild: Sigge HanssonFoto: 

- Vi blev uppringda och när vi såg hur illa tilltygad han var på sjukhuset i Malmö, blev vi först väldigt oroliga. Jocke har dock en riktig vinnarskalle och efter några dagar på intensiven är han på humör igen, informerar Sven-Gunnar Moberg, Jockes pappa.

Sven-Gunnar berättar att en gren skadat käken, att levern fått sig en törn och att båda lungorna punkterades men att Jocke ser positivt på framtiden.

Annons

- När det gäller fotbollen var väl ändå armbrottet - på ena överarmen - kanske det allvarligaste. Det gör väl att han i alla fall inte kan spela igen förrän till hösten någon gång, siar Sven-Gunnar.

Med facit i hand hade Jocke, trots allt, tydligen en otrolig tur och att fotbollen får vänta - det kommer han säkert över. Samtidigt står IFK nu helt utan målvakt och tränaren, Jimmi Olsson, säger så här:

- Jag har själv varit lite krasslig och inte hunnit ta itu med målvaktsfrågan. I nuläget har vi tillgång till Benjamin Tidå, 18 och Henrik Nilsson, 17 år. Det vore fel att lägga hela ansvaret på dessa båda och därför måste vi sätta oss ned och fundera kring målvaktsfrågan.

Jonas Fredriksson - som var utlånad till BK Näset men som avslutade i IFK i höstas har lagt målvaktshandskarna på hyllan och finns därför inte längre att tillgå.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons