Annons

Jimmys tjejer gav järnet

1 250 anmälda lag. För tolfte året i följd spelas det beachandboll i Åhus. I år på ny strand med 10 000–20 000 besökare dagligen. TA-sporten gjorde ett besök och hittade flera trelleborgare – på planen, på läktarna, vid sidlinjerna och vid massagebänken.
Sport • Publicerad 17 juli 2008
Handbollskrig i sand Fastän det är "mest på skoj" hettar det till allt som oftast. Här håller två IFK:are på att meja ner en Sundsvallsspelare.
Handbollskrig i sand Fastän det är "mest på skoj" hettar det till allt som oftast. Här håller två IFK:are på att meja ner en Sundsvallsspelare.Foto: 
"Hårsprej!" Jimmy Karlsson och IFK-tjejerna peppar upp sig genom att skrika som de brukar inför avkast. Till höger om Jimmy Karlsson står den tillfälligt assisterande coachen Martin Dolk från Hammarby. BILD: Lasse Ottosson
"Hårsprej!" Jimmy Karlsson och IFK-tjejerna peppar upp sig genom att skrika som de brukar inför avkast. Till höger om Jimmy Karlsson står den tillfälligt assisterande coachen Martin Dolk från Hammarby. BILD: Lasse OttossonFoto: 
Tränarens leende Jimmy Karlsson tycker om att jobba med handbollsspelande ungdomar, något han också ska fortsätta med till hösten.
Tränarens leende Jimmy Karlsson tycker om att jobba med handbollsspelande ungdomar, något han också ska fortsätta med till hösten.Foto: 

Sedan länge är han förlorad till Hammarby. Men på beachen i Åhus är Jimmy Karlsson fortfarande trelleborgare, i alla fall i rollen som ungdomstränare. Beachhandbollen är sista turneringen med gänget efter två år med IFK:s F92. - Jimmy har varit en snäll tränare, alltid positiv hur det än går, säger Angelica Sjöberg och Sandra Mårtensson om sin tränare.

Sandra, Angelica och de andra IFK-tjejerna gör i år sin första beachturnering i Åhus.

Annons

- De har tjatat hela året, så det fick ju bli att vi åkte hit, säger Jimmy Karlsson som började sin coachdag med att vinna på walk over.

Därefter blev det hårfin förlust innan dagens första "riktiga" seger togs mot Sundsvall med 11-7.

- Den bästa match vi spelat, eftersom vi vann, tyckte Angelica Sjöberg efteråt. Jimmy Karlsson delade inte riktigt den åsikten, däremot tyckte han att tjejerna tagit enorma kliv framåt under de två år han tränat dem.

- Vi har kört två dagar i veckan, det har inte varit jätteseriöst alltid men tjejerna har väldigt roligt och har gått framåt mycket även om de kanske ligger några år efter i utvecklingen jämfört med jämnåriga i en del andra klubbar. Jimmy Karlsson har delat tränarsysslan i F92 med Kenny Ekman den gångna säsongen. När han nu byter IFK mot Hammarby kommer han att hålla fast vid sitt engagemang i ungdomshandbollen.

- Jag ska jobba som handbollsinstruktör på handbollsgymnasiet i Märsta. Det ska bli väldigt kul, berättar 21-åringen som gör sin tredje sommar med handboll på Åhusbeachen.

- Visst är det seriöst men ändå är det mest lek och skoj, en härlig stämning, mycket musik. Sen gör ju vädret mycket. Det ösregnade ju förra året... Till helgen tar han på sig den grönvita dressen för första gången när han spelar med Hammarby i seniorturneringen. Kvart i tre på lördag väntar match mot IFK Trelleborg.

Men innan dess ska han lotsa sina IFK-tjejer också genom torsdagens matcher.

De sex IFK-tjejerna i F92 lovar som alltid att ge allt.

- Jag tycker det är roligare att spela här än inomhus, man kan kasta sig utan att det gör ont, redogör Angelica Sjöberg.

Styrkan med IFK:s F92?

Annons

- Det är att vi är positiva.

Vad gör ni när ni inte spelar handboll?

- Kollar på andra. Bada går inte, det är iskallt i vattnet.

Och den korta ramsan ni drar innan niska spela match?

- Hårspray... (skratt) Det går ju åt så mycket hårspray för att håret ska hållas på plats. Det är roligt, jag tror nog vi är ensamma om att köra den, förklarar Sandra Mårtensson och Angelica Sjöberg.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons