Annons

Jimmy följde Johan och känner sig hemma

Jimmy Karlsson är den ende som följde med tränaren Johan Zanotti från Skånela i Märsta till IFK. Han kom hit första gången i april och nu, snart halvåret senare, känner han sig helt hemma i Trelleborg.
Sport • Publicerad 4 oktober 2006
Jimmy Karlsson känner sig väl hemmastadd i Trelleborg och efterhand är han också på väg att bli till en av IFK:s nyckelspelare. Bild: Claes Nyberg
Jimmy Karlsson känner sig väl hemmastadd i Trelleborg och efterhand är han också på väg att bli till en av IFK:s nyckelspelare. Bild: Claes NybergFoto: 

– Det gäller både socialt och handbollsmässigt och jag trivs skitbra i stort. Bra grabbar och mot Alingsås senast fick jag spela mycket och därmed ge ett styrkebesked, förtydligar Jimmy inför tisdagsträningen.

Jimmy är yngst i IFK – fyllde 20 i augusti – och har visat sig lovande flera år tillbaka och har bland annat SM-guld för både pojkar och juniorer samt 26 juniorlandskamper på meritlistan.

Annons

"Urtypen för för en modern mittnia. Explosiv, bra skott och bra spänst!"

Så uttryckte sig Johan Zanotti i våras, när Jimmy var på väg att skriva på och efter vad Jimmy hittills visat kan väl ingen direkt säga emot.

Fem mål på tre matcher är väl dock inget att direkt hurra för men det finns en förklaring:

– Ja, de två första matcherna spelade jag ju bara sporadiskt och det var, som sagt, först mot Alingsås jag riktigt fick visa vad jag går för.

I Alingsås gjorde Jimmy två mål och bidrog i stort till att IFK också där tog historiens allra första elitseriepoäng.

När Alingsåsmatchen kommer ytterligare på tal är det inte bara målen och speltiden "nästan nonstop" som gör Jimmy extra nöjd:

– Nej, det är skönt att få visa min kapacitet fö de andra killarna i laget. Johan vet ju vad jag kan och går för men det vet ju inte de andra.

I kväll gäller ju Heim hemma i Söderslättshallen och Jimmy känner sig redo:

– Ja, vi använde måndagskvällen till att se Heim på video och vi gick igenom spelare för spelare och det känns bra. Lite på gott och ont att göteborgarna inte har tagit poäng men vinner vi – ja, då har vi ju tre poäng ner till Heim, avrundar Jimmy.

Sigge Hansson

0410– 545 24

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons