Annons

Jimmy boular på hög nivå

Att en och annan TSS-simmare från och till representerar Sverige i olika sammanhang, att en och annan av duktiga TFF-ungdomar då och då spelar i pojklandslaget och att, så klart, några från Pingvin RC alltid medverkar i olika rugbylandskamper - ja, det känner vi lokala sportfånar till. Att vi dock även har en juniorlandslagsman i boule - det kände i alla fall inte undertecknad till.
Sport • Publicerad 24 februari 2004

Jimmy Roth heter killen som försvarar Trelleborg i landslagströja även på boulebanan och så här förtydligar Jimmy resonemanget direkt, när vi träffas hemma på Lingonvägen: - Vi spelar i blå tröja - inte i gul! Jimmy går i årskurs nio på Köpingeskolan och han började spela boule för sju år sedan. Då i Gylle Boule men från och med i år gäller Malmö: - Jag spelar med Nobel Petanque - en mycket större klubb, dit många juniorer gått i år, förklarar han. Pappa Benny förklarar att boule gäller för hela familjen och han förklarar även vilken typ av spelare Jimmy är: - Han är en mellanläggare - lika bra på att skjuta och lägga! - Egentligen är jag skytt i grunden, påpekar dock Jimmy. Båda förklarar sedan att det finns läggare och skyttar samt då mellanläggare, där den senare är bra på "allt". Begreppen ger sig väl lite självt, där läggaren placerar egna bollen bäst och där skytten har att slå bort motståndarklot. - Man står och nöter in på träningen, förklara båda, när träningen kommer på tal och dosen är denna, enligt Jimmy: - En gång i veckan nu på vintern men tre till fyra gånger i veckan på sommaren. Jimmy spelar helst singel men i landskampen kommande helg gäller trippelspel. Dessutom spelar man ibland dubbel och när det gäller könsfördelningen förklarar Jimmy så här: - Det finns speciella damklasser för seniorer men i juniorklassen spelar vi alla i en öppen klass. Anledningen till den öppna klassindelningen bland juniorer är helt enkelt bristen på just juniorspelare och i sammanhanget informerar Jimmy vidare: - Man har försökt arrangera skol-DM men alltför få har anmält sig. På söndag gäller nya landslagsuppdrag för Jimmy Roth, som debuterade i en liknande landskamp i fjor. Då som nu mot Danmark och landskampen spelas i Höganäs. I en hall som kallas så fint som Blå Hallen. - En fin hall även om det handlar om en gammal lagerlokal, menar Jimmy .Det var tänkt att landskampen skulle avgöras i Danmark men där saknar man helt hallar och därför gick budet till Höganäs. Hemmaklubben Mataki Boule arrangerar och Jimmy ingår i juniorernas tredje lag - som även består av Hampus Ask, från Bonbon och Jessica Johansson, från Hvetlanda. Varje lag spelar två matcher. Samling sker redan på lördag och landskamperna inleds redan klockan 8.30 på söndag. Träning och gemenskap står på programmet under lördagen. När pappa Benny avslutningsvis får chansen att sprida ytterligare reklam och glans kring boulen, säger han så här: - Det behövs bara ett glatt humör och en grusgång!

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons