Annons

Jimmie hoppas på allsvensk kusinträff

Farbror Jörgen spelade VM 1974. Kusinerna Andreas och Jakob spelar i allsvenskan. Familjen Augustsson har stolta traditioner. 2007 kan släkten begåvas med ännu en allsvensk lirare.
Sport • Publicerad 19 augusti 2006
Jimmie Augustsson är tillbaka i TFF:s startelva efter några jobbiga skadeveckor. När TFF spelade 1– 1 mot Jönköping i våras var det Jimmie som fixade kvitteringen. ArkivBILD: Tomas nyberg
Jimmie Augustsson är tillbaka i TFF:s startelva efter några jobbiga skadeveckor. När TFF spelade 1– 1 mot Jönköping i våras var det Jimmie som fixade kvitteringen. ArkivBILD: Tomas nybergFoto: 

Jimmie Augustsson säger dock att han inte tänker mycket på allsvenskan.

Som serieledare i superettan är det mantrat "en match i taget" som gäller.

Annons

– Det är ju så många matcher kvar, och vi har ju inte räknat med att gå upp, säger 25-åringen som kom från IFK Hässleholm till TFF inför förra säsongen.

Den nordskånska släkten har och har haft flera representanter i de stora fotbollssammanhangen.

Jörgen Augustsson spelade VM i Tyskland 1974 och gjorde 18 A-landskamper totalt.

Jörgens bror Bosse Augustsson var en teknisk mittfältare av god allsvensk klass.

29-årige Andreas Augustsson spelar mittback i allsvenska topplaget Elfsborg.

26-årige Jakob Augustsson är allsvensk försvarare i Helsingborgs IF. Dessutom har han spelat för holländska Twente och Osloklubben Lyn.

– Andreas är bäst i släkten, säger Jimmie som i alla fall vågar kalla sig bäst i familjen för närvarande.

Storebror Christian huserar i Ängelholm i division ett. Tidigare har han spel i U21-landslaget på meritlistan.

– Men jag brukar slå honom nu när vi kör våra matcher mot varandra. Det är annars inte så ofta Jimmie har möjlighet att stråla samman med sina fotbollsspelande släktingar. Skulle TFF gå upp i allsvenskan får han i alla fall möjligheter att träffa sina kusiner på plan.

Både TFF och Jimmie Augustsson är på uppgång.

Annons

Knä- och ljumskproblem höll vänstermittfältaren borta över en månad på försommaren.

– Jimmie såg riktigt bra ut på försäsongen och vi trodde han skulle få ett absolut genombrott. Sedan har skador gjort att formen gott i stå lite, men det kommer att bli bättre och bättre ju fler matcher han spelar, säger tränaren Conny Karlsson. Jimmie Augustsson säger själv att han nu är helt återställd.

Han trivs på sin vänsterkant, men de som tror att han är vänsterfotad tror fel.

– Många verkar tro att jag är vänsterfotad men så är det inte. Ibland har man hört folk på läktaren som sagt att det var fel fot när jag skjutit med högern.

Fel fot eller inte – i de två senaste matcherna har han gjort mål i båda. Dessutom nätade han i hemmamatchen mot Jönköping i våras.

– Sånt ger självförtroende. Jag känner att jag är en klart bättre fotbollsspelare nu än förra säsongen.

Fortsätter formen att stiga kan det bli en rolig kusinträff i allsvenskan nästa år.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons