Annons

Jimmi till IFK Malmö

Sport • Publicerad 29 november 2006

– Även om vi nu står utan tränare, så har vi inte hjärta att stoppa Jimmi, när han får en sådan chans. Samtidigt ser vi det som en fjäder i hatten, att han tränat oss tidigare, menar Patrik Edvardsson i styrelsen.

Jimmi tog över Stavsten i fjor och ledde då laget till en sensationell division tre-plats. Han fortsatte som tränare i nya konstellationen, Stavsten/Ymor i år och som han förde till en minst lika imponerande tredjeplats i division tre.

Annons

– Jag kommer att dela tränarsysslan med med Jonas Danielsson – som jag spelat med tidigare i just IFK Malmö, förklarar Jimmi.

Jonas kommer närmast från Limhamn men har också spelat med MFF och IFK Hässleholm. Till skillnad från Jimmi har han dock ingen tränarerfarenhet.

– Vi känner varandra vädligt väl och vi tror på det här och det gör även spelarna i IFK Malmö. Det ska bli jätteroligt, säger Jimmi.

Jimmi Olsson är 34 år och tillhörde de bättre mittfältarna i årets division tre-spel men slutar nu som spelare. Spelande tränare i division tre går an men inte i division ett.

– Jag hade redan beslutat mig för att sluta, så det ändrar ingenting, avrundar Jimmi.

Han avslutar värdigt som tränare för Stavsten/Ymor genom att leda laget i TA-cupen. I lördagens gruppspel. Jimmi Olsson och Jonas Danielsson avlöser därmed Anders Grimberg som IFK Malmö-tränare. "Grimma" förde upp laget till division ett men fick inget nytt kontrakt. Lite märkligt då, att han nu verkar bli Åke Kallenbergs ersättare i Bunkeflo. Kallenberg – som lika imponerande förde upp sitt lag till superettan. Men som heller inte fick nytt kontrakt!

Vem som kommer att ta över som tränare i Stavsten/Ymor är alltså ännu oklart. Ett är dock säkert – Magnus Pettersson, som assisterat Jimmi Olsson, blir kvar i någon tränarroll.

Sigge Hansson

Jimmi Olsson, framgångsrik tränare i Stavsten/Ymor lämnar Vannhög och blir ny tränare för nya division ett-laget IFK Malmö!
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons