Annons

Jessica tog hem familjefejden

Sambon Fredrik Persson satte nytt banrekord. Men Jessica Rengbrandt fick sista ordet i familjefejden. Hon vann sista hålet i superfinalen och kom ett slag före Fredrik i huvudklassen. "Det är nästa helg jag ska spela bra", kontrar Fredrik efter Granhyddans nationella tävling i Beddingestrand.
Sport • Publicerad 11 maj 2009
Fokus på VM. Jessica Rengbrandt, 24, från Granhyddans BGK är regerande svensk mästare på damsidan och siktar på att komma med till VM i Odense i augusti. Sverige är tillsammans med Tyskland ett av de världsledande nationerna i sporten. Foto: Claes Nyberg
Fokus på VM. Jessica Rengbrandt, 24, från Granhyddans BGK är regerande svensk mästare på damsidan och siktar på att komma med till VM i Odense i augusti. Sverige är tillsammans med Tyskland ett av de världsledande nationerna i sporten. Foto: Claes NybergFoto: 

Nästa helg börjar seriespelet i bangolfens division två. Granhyddan har ett starkt lag och siktar på att gå till division ett. Drömmarna om spel i elitserien i framtiden finns också hos bangolfklubben i Beddingestrand.

Jessica Rengbrandt och Fredrik Persson är de stora stjärnorna. Jessica valde inför säsongen att återvända till sin moderklubb och lockade med sig sambon Fredrik Persson.

Annons

Men på söndagen räckte varken Fredrik eller Jessica till. Slutsegraren Marcus Larsson från Uppsala gick de tre rundorna över sammanlagt 54 hål på 96 slag. Jessica gick sina rundor på 100 slag, ett före sambon Fredrik. Det räckte till en tredje respektive fjärde plats.

– Jag är halvnöjd. Lite för mycket missar. Helst vill man ju komma under hundra, sammanfattar Jessica Rengbrandt.

Att komma före Fredrik var i alla fall en prestigeseger.

– Det är mer prestige när hon slår mig än tvärtom, säger Fredrik Persson som inledde dagen med att sätta banrekord med en runda på 27 slag.

Därefter följde han upp med en 40-runda och segerchansen och motivationen sköts rejält i sank.

– Jag vet inte när jag hade en 40-runda senast, måste vara flera år sedan, suckar han.

28-årige Fredrik Persson har vunnit individuellt VM-silver, EM-brons, JEM-guld, lag-VM-guld och lag-EM-guld. Bland annat.

Numera är landslagssatsningen inte lika fokuserad, främst gäller seriespelet med Granhyddan, och så ska han stötta sambon i hennes satsning mot VM.

I slutet av augusti avgörs VM i bangolf i Odense. Fyra damer och sju herrar kommer med.

– Fredrik hjälper mig med allt; allt från att rätta till småfel till att peppa, berättar Jessica.

Annons

– Jessica är stabil, hon missar inte så mycket, hon vet sin kapacitet och utnyttjar den till max. Hon försöker inte göra svåra saker, säger Fredrik.

Bangolf på högsta nivå handlar mycket om två saker: bollkunskap och mental styrka.

Fredrik Persson berättar att han använder sju, åtta olika sorters bollar under en 18-hålsrunda, beroende på banans utformning.

– Bollkunskap är 50 procent. Kan du inte välja rätt boll efter bana, underlag och väder har du ingen chans.

Efter avslutad tävling gick de bästa nio till superfinal med hundra koronor till vinnaren av varje hål. Jessica Rengbrandt la beslag på de sista slantarna efter att Fredrik Persson missat medvetet.

– Jag slog ju för min sovplats, redogör han.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons