Annons

Jessica Fridlund vann Ironman Kalmar

Trelleborgaren Jessica Fridlund var snabbast av alla damer när Ironman Kalmar avgjordes. ”Detta är det största hittills”, säger Fridlund efter segern.
Triathlon • Publicerad 18 augusti 2019
Jessica Fridlund intervjuas av Barometern efter målgång. Foto: Skärmdump Barometern.
Jessica Fridlund intervjuas av Barometern efter målgång. Foto: Skärmdump Barometern.

Jessica Fridlund har haft Kalmars Ironman i siktet hela året. När tävlingen avgjordes visade det sig att hon förberett sig på bästa sätt. Hon var snabbast av alla damer.

– Det känns jättebra. Det är nästan surrealistiskt att jag vann, säger trelleborgaren till TA-sporten.

Annons

Detta år saknades proffsen i tävlingen, men Jessica Fridlund hade ändå inte tänkt tanken att hon skulle bli snabbast av alla.

– Även om jag visste att inga proffs var med i år finns det ändå så många duktiga tjejer så att vinna var inget jag hade funderat över. Jag vara bara fokuserad på att komma i mål under tio timmar, och att jag klarade det med god marginal känns jättebra, säger trelleborgaren.

Segertiden blev 9.44,45. Bakom skuggade tjeckiskan Lucie Snebergerova på 9.47,19 och Ida Larsson 9.49,11.

Förra året gick Fridlund i mål på 10 timmar och 18 sekunder och var då bland de 15 bästa.

Fridlund fick höra under loppets gång att hon var förste dam på banan.

– Jag hörde att de sa att jag var först men jag ville inte ta ut något i förskott. Det är också så att vissa startar på olika tider så jag kunde inte vara säker. Men jag fokuserade bara på min tid, säger Jessica Fridlund, som deltog i Ironman Kalmar för tredje gången.

Hon simmade och cyklade fortare än förra året. Men hon fick det tufft under den avslutande löpningen.

– Jag vet inte vad det var men jag mådde dåligt under löpningen. Så fort jag ökade kände jag mig yr och illamående. Jag vet inte om det var vätskebrist och jag drack mycket. Men det kunde också varit värre, jag kunde fortsätta och jag är glad att magen inte kraschade helt, berättar Jessica Fridlund, som även mådde dåligt ett tag efteråt.

Men på söndagen mår hon bättre. Då njuter hon bara av framgången, för hon rankar segern som det bästa hon gjort.

– Jag vann ju VM i hinderlöpning 2016, det var rätt mäktigt, men detta är större. Stämningen i Kalmar är helt fantastisk och att vinna det lopp man haft som huvudmål är helt magiskt, säger Fridlund.

Annons

Något VM i Ironman blir det inte för henne, trots att segern gav henne en VM-biljett till Hawaii.

– Jag tackade faktiskt nej. Jag ska gå en utbildning med jobbet då och jag vill prioritera jobbet. Det hade kostat mycket slantar att åka dit också och att göra en Ironman till om en och en halv månad är jag inte heller så sugen på nu.

– I framtiden skulle jag gärna vilja vara med på VM men då vore det bättre att kvala in lite tidigare, säger Jessica Fridlund, som jobbar som brandman.

Deltagarna i Ironman Kalmar simmar 3,86 kilometer, cyklar 18 mil och avslutar sedan med ett maraton, 4,2 mil.

Jonas BergströmSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons