"Jeppa" står utan ny klubb

Efter två år på TFF-bänken ville Niclas Jepsson spela och valde att lämna TFF. Men han har inte hittat någon ny klubb. Inte heller Patrik Redo har någonstans att spela fotboll.
Sport • Publicerad 4 januari 2007
Den förre TFF-målvakten Niclas Jeppson har inte gjort klart med någon ny klubb efter att hans kontrakt med TFF gick ut förra månaden. Här är han tillsammans med sin förre lagkamrat med Mattias Thylander efter en av de två matcher som han spelade under förra årets säsong. @08 Bildbyline:Arkivbild: Claes Nyberg
Den förre TFF-målvakten Niclas Jeppson har inte gjort klart med någon ny klubb efter att hans kontrakt med TFF gick ut förra månaden. Här är han tillsammans med sin förre lagkamrat med Mattias Thylander efter en av de två matcher som han spelade under förra årets säsong. @08 Bildbyline:Arkivbild: Claes NybergFoto:  

Kontraktet med TFF gick ut i december och men ännu har målvakten Niclas Jeppson inte hittat en ny klubb.

– Jag hoppas att det ska lösa sig under den första hälften av januari, säger han.

Men för tillfället förhandlar han inte med någon klubb.

– Det har funnits intresse från lite olika klubbar men just nu händer det inte så mycket. Om inget sker under de kommande två veckorna erkänner han att han kommer att bli lite nervös över var han ska spela den kommande säsongen.

Hur långt ned i seriesystemet kan du tänka dig att gå?

– Division ett är väl det lägsta jag kan tänka mig. Även Danmark är ett alternativ.

– Det viktigaste för mig nu är att jag får matchträning. Träningen i TFF har varit kanonbra men för att ta nästa steg i min utveckling behöver jag spela matcher, konstaterar Niclas, som spelade två seriematcher under förra säsongen. Trots att han inte accepterade det kontraktsförslag som han fick av TFF har han inte helt stängt dörren för klubben. men då handlar det om att den nya klubben ska låna honom av TFF

– Vi har gjort klart med en ny målvakt (Christian Fegler från Mjällby). Ska någon utlåning bli aktuell måste han först hitta en klubb att spela med, säger TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson.

I vänta på en ny klubbadress har han tränat med sin moderklubb IFK Klagshamn och kört en del på egen hand.

– Jag hoppas det löser sig snart för det är segt att träna själv, säger Niclas Jeppson.

För Patrik Redos del innebär kontraktslösheten en rundtur i Europa.

– Jag har varit i Italien, Holland och Norge på provspel, men hittills har det inte resulterat i något kontrakt, säger Patrik Redo.

Snart bär det av till Norge för några provträningar i ett lag i andraligan.

Han känner ingen panik över att få klart med en ny klubb.

– Jag har fått uppfattningen att klubbarna är intresserade, men det kommer nog att dröja ett tag innan jag har någon ny klubb, avslutar Patrik Redo.

Ulf Svenning

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.