Annons

Jensen tvåmålsskytt – oklart kring Runsewe

TFF har att hålla igång så mycket som möjligt under EM-kvaluppehållet och det sker – förutom träningspassen – via spel i U21-serien. Igår var Ängelholms FF på besök och TFF fullständigt körde över gästerna och vann med hela 7–2 (4–1).
Sport • Publicerad 4 september 2010

TRELLEBORG. – Första halvtimmen var ju riktigt, riktigt bra och nu har vi också chansen att bli tvåa i serien. Samtidigt; med det här laget ska vi ju också vinna, menar Alf Westerberg direkt efter matchen.

Med i går fanns bland andra Fredrik Jensen, Johan Nilsson-Guiomar, Thommie Persson, Yousef Fakhro, Joakim Nilsson, Viktor Svensson, Joakim Sjöhage samt nye Ade Runsewe. Samtliga med rutin från allsvenskan eller som i Ades fall danska superligan.

Annons

Fredrik Jensen var alltså tillbaka efter skadan hemma mot Häcken och han visade stabil målform. Joakim Sjöhage gjorde två mål senast mot Landskrona och fortsatte nu som målskytt. Sista målet gjordes av Ade Runsewe och tom Prahl gav följande omdöme:

– Han visar kvalitet, är explosiv och snabb men måste få ihop helheten över 90 minuter och behöver matchträning.

När det gäller den dispensansökan som TFF skickat till förbundet, var det tänkt att den skulle ha behandlats i går.

Nu blev det inte så och Gerhard Sager, ordförande i tävlingskommittén förklarar varför:

– Jag trodde nog också att det skulle bli ett beslut under fredagen men vi har förgäves väntat på ett besked från det danska förbundet och så länge vi inte har alla papper klara därifrån, kan vi inte ta något beslut.

Ade kommer närmast från Hjörring i den danska andraligan men har tidigare representerat Midt-jylland i superligan.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons