Annons

Jens Sloth ingen räddare i nöden

Skadekrisen är akut i TFF.Jens Sloth finns i organisationen, han är skadefri men används inte och är inte heller aktuell för allsvenskt spel.
–Jag känner inget sug efter elitfotboll, säger han.
Sport • Publicerad 15 juli 2009

TFF:s skadesituation blir värre för varje match. I måndags kom två nya avbräck i form av Mattias Thylander och Max Fuxberg.

Klubben är i starkt behov av friska ben, men har inte råd att ta in spelare utifrån. Samtidigt finns en av lagets tongivande spelare från 2008 på lån i division fyra.

Annons

– Det blir inte mer spel i TFF, inte i år i varje fall. Jag har det bra som jag har det, säger Jens Sloth som gjorde 24 matcher i allsvenskan 2008 och som annars tror att han hade kunnat bidra.

– Det är bättre att spela i division fyra än att gå skadad. Dessutom hade det varit lättare att göra en sån här grej som back än om jag spelat innermittfältare, gissar Jens Sloth.

Den civila karriären går före för den snart 27-årige lundabon som studerar elektroteknik och som i vintras genomgick operation och behandling för cancer.

– Om Trelleborg vill ha tillbaka mig och jag också vill, då kan jag komma tillbaka till klubben. Men jag har mycket med plugget i höst. Hur det blir nästa år får vi se. Förmodligen går vi upp med Höör i trean, säger Jens Sloth som spelat samtliga tolv kamper under våren där tio slutat med seger och två med oavgjort resultat.

Du känner inget sug efter elitfotboll?

– Nej, det gör jag inte. Inte än så länge. Jag pratade med Tom om det där och är det så att om jag ska komma tillbaka så ska jag göra en helhjärtad satsning och i dagsläget är jag inte beredd att göra det.

Tom Prahl kommer inte försöka sig på något övertalningsförsök. Han ser Jens Sloth som en av de sista utvägarna.

– Det är möjligt att jag kommer att prata med honom, säger TFF-tränaren, men det här är något som du tar upp – jag har själv inte funderat på Jens förutom att jag hade kontakt med honom tidigare i våras. I dagsläget är det inte aktuellt att ta tillbaka honom, det är inte där vi ska börja.

Letar ni efter förstärkningar?

– Nej, det finns inga resurser att handla spelare för. Vi kan förstärka först om någon lämnar, men vi har ett surläge i och med att vi endast kan handla spelare under juli, men kan bli av med spelare under augusti (det internationella transferfönstret håller öppet en månad längre, reds anm).

Annons

Kan ni ta in någon på lån?

– Vi resonerar i de här termerna men det är svårt. Det måste vara spelare som kan bidra.

Finns det något positivt med alla de här skadorna?

– Nej det har jag svårt att se. De unga får visserligen rutin, men det är inte i ett sånt här skede de ska spela. Det ska inte läggas alltför tung börda på deras axlar.

Tisdagspasset innebar trots allt skymten av ljus i skademörkret då både Rasmus Bengtsson och Paulino var på bättringsvägen.

– Om de är aktuella för spel på söndag är ingenting som jag kan ta upp nu, men vi har inte råd att chansa, säger Tom Prahl.

TFF ställs mot allsvenska serieledaren Göteborg på söndag.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons