Annons

Jens känner sig extra stark i år

Jens Sloth kom från Östra Torp 1997 och är endast 23 år men tillhör i dag de rutinerades skara i TFF. Mot Norrköping får han nöjet att möta en gammal bekant.
Sport • Publicerad 30 april 2005
Jens Sloth är viktig med sin storhet, styrka och rutin på TFF-mittfältet. Här ses han i en tuff nickduell med Frölundas Mohammed Ali Khan i premiärmatchen. Bild: Claes Nyberg
Jens Sloth är viktig med sin storhet, styrka och rutin på TFF-mittfältet. Här ses han i en tuff nickduell med Frölundas Mohammed Ali Khan i premiärmatchen. Bild: Claes NybergFoto: 

Östra Torp och TFF har ofta gått hand i hand, när det gäller att ta hand om lovande fotbollspelare och de som hittills blivit allsvenska spelare från Torp är Andreas Isaksson och Jens Sloth.

Jens är säkert en av de spelare som Conny Karlsson tar ut först inför en match och lika säkert en av dem han har sist i åtanke, när det gäller att byta ut. Lite av en tränares drömspelare som gör vad han ska och lite därtill och dessutom med ett stort klubbhjärta innanför tröjan.

Annons

– Det känns extra bra i år och jag känner mig stark i kroppen efter vinterns tuffa fysträning, inleder Jens efter fredagsträningen och han fortsätter:

– Känslan är också att man kommer orka hålla en högre nivå under hela säsongen i år. Sedan vet man av erfarenhet att det fotbollsmässiga kommer att pendla men sammantaget känns det alltså väldigt bra så här långt.

När det gäller säsongstarten för TFF tycker han att inledningen mot Frölunda var riktigt bra och att en poäng i Degerfors är klart godkänt och tillägger:

– Vi blev visserligen lite onödigt stillastående i Degerfors men med facit i hand – spelar Degerfors som mot oss kommer man garanterat att knipa en hel del poäng på Stora Valla. När han får chansen att beskriva Patrik Svensson som fotbollsspelare, låter det så här:

– Han spelar vårdat och är offensivt väldigt stark. Samtidigt vet vi alla att han har brister bakåt och det gäller väl för oss att hitta in bakom Patrik. Det gäller att ha kvicka fötter.

Jens har sett Patrik spela för Norrköping mot både Öster och AIK och konstaterar att han inlett bra för sin nya klubb men att besöket på Vångavallen kan bli tufft för honom:

– Skulle han få en dålig start kan det bli svårt för honom men man vet inte hur han reagerar på att vara tillbaka och oavsett måste det kännas speciellt för honom.

Även om det handlar om en hemmamatch och att det var TFF som låg i allsvenskan i fjor, är Jens försiktig optimist och avrundar så här:

– Norrköping har ju ambitionen att gå upp i allsvenskan i år och är väl favorit men vi känner ändå inte att vi slår ur underläge och vi kan nog till och med bli till en obehaglig överraskning!

Sigge Hansson

FOTNOT: Fredrik Sjöstedt, 18 år och lovande mittfältspelare lånas under resten av säsongen ut av TFF till just Östra Torp Gif och spel i division fem.

FOTBOLL TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons