Jens Eriksson blir kvar i Hammarby

Hammarby är klart för ny SM-final. Och Jens Eriksson är på väg att bli klar för en ny säsong med stockholmarna. "Min ambition är att stanna", säger den 21-årige trelleborgaren.
Sport • Publicerad 18 april 2008

Jens Eriksson spelade de sista minuterna av den sista semifinalen mot H 43.

– Jävligt skoj att få känna på stämningen.

Den Stavstensfostrade mittsexan har en tuff konkurrenssituation. På positionen är Nicklas Grundsten självklar etta. Dessutom lånade Hammarby in Mirsad Pecikoza från Hästö för några månader sedan.

– I serien har jag väl spelat 75 procent av matcherna. I slutspelet har jag varit med i en kvartsfinal och en semi.

Vad tycker du om din säsong?

– Väldigt lärorik och full av nya erfarenheter. Jag har utvecklats som spelare, framförallt fotarbetet i försvarsspelet. Fysiken går ständigt framåt, säger han.

Det lutar starkt åt att Eriksson stannar i Hammarby.

– Inget är påskrivet, men jag har fått indikationer på att de vill ha mig kvar, både från Staffan och styrelsen.

Hammarbytränaren Staffan Olsson bekräftar att klubben vill behålla Jens Eriksson.

– Efter förutsättningarna har han gjort det väldigt bra. Han kom sent in i klubben, missade försäsongen och ligger fortfarande efter fysiskt. Därför har han inte riktigt fått någon fair chans i år. Hammarbytränaren vill se vad Eriksson kan göra efter en hel försäsong med klubben.

– Jag har stora förhoppningar att han kan bli en riktigt bra elitseriespelare. Han är en ambitiös spelare som verkligen vill utvecklas, säger Staffan Olsson som räknar med att sätta Eriksson under hård fysisk träning inför nästa säsong.

Jens Eriksson är utlånad från Stavsten under nuvarande säsong. Eje Wilör räknar inte med att Jens kommer tillbaka till hösten, utan att Hammarby köper loss honom.

– Vi har kommit överens om en fast summa, annars blir det precis som den här säsongen, att de hyr honom per match, säger Stavstens ordförande.

Nu blickar Hammarbys trelleborgare fram emot SM-finalen. Den 1 maj väntar Sävehof eller Ystad i Scandinavium.

– Man har ju varit rätt inställd på att det skulle bli Sävehof, men det spelar ingen roll. Det handlar om en match och den ska vi vinna.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.