Annons

Jens bäst utan press

Jens Sloth är bara 24 år men ändå något av veteran i årets TFF-lag. 2007 var tänkt som ett mellanår för hans del men nu tillhör han åter lagets viktigaste spelare.
Sport • Publicerad 18 juni 2007
Det syns i hela Jens Sloth för tillfället, att han trivs med sin fotboll. Här är han i önskerollen – på väg att gå med framåt i matchen mot Gefle. @08 Bildbyline:Bild: Tomas Nyberg
Det syns i hela Jens Sloth för tillfället, att han trivs med sin fotboll. Här är han i önskerollen – på väg att gå med framåt i matchen mot Gefle. @08 Bildbyline:Bild: Tomas NybergFoto: 

Anledningen till "mellanåret" var Jens sikte på läkarstudier och de planerna finns i allra högsta grad kvar.

– Ja, jag har precis sökt till alla de sex utbildningsorter som finns i Sverige men jag har inte sökt utomlands.

Annons

Jens kom överens med TFF-ledningen inför årets säong, att gå ner till halvtidskontrakt och bara deltaga i tre av veckans sex pass.

– Det innebär, att jag inte varit med på styrketräningspassen, förtydligar han.

Samtidigt påtalar han hur bra han mår och hur väl kroppen fungerar.

– Jag känner mig som när jag var som bäst 2003-04 och har i dag lagom med muskler att bära. Efter att ha funnits mest tillhands under våren har han de senaste matcherna tagit steget fullt ut tillbaka som en i startelvan:

– Från och med maj månad gick jag upp till fullt kontrakt igen och fotbollen just nu känns djäkligt skoj. Det känns bra med TFF just nu helt enkelt.

Mot Djurgården, Kalmar och Gefle har han funnits med i startelvan och det har gått bra.

– Ja, både för mig och laget och vi hoppas på bra spel även mot Elfsborg, menar Jens.

TFF har raka segrar mot Kalmar och Gefle vilket, så klart, stärkt självförtroendet ytterligare men samtidigt kommer Elfsborg rejält revanschsuget. Förlusten mot Gais måste svida.

– Jag ser i nuläget inga problem i att klara oss kvar. Mot Elfsborg gäller det att skära av Anders Svenssons spel mellan vårt mittfält och försvar. Lyckas vi med det kan vi mycket väl ta poäng.

TFF har mött Elfsborg två gånger redan i år. 0– 1 i en träningsmatch i Borås följdes av 1– 2 på Vångavallen för några veckor sedan. En match som egentligen skulle avgjorts i juli men som tidigarelades, eftersom Vångavallen är upptagen av Robert Wells & Co i juli.

Annons

– Mot Elfsborg senast kom jag in och var faktiskt med i förspelet till vår kvittering till 1– 1 som "Mike" slog in. Jens huserar kring mittplan tillsammans med Mattias Thylander och han trivs bra i den rollen:

– Ja, jag har fått chansen att gå med upp, när Thylle täcker upp bakåt och det har känts väldigt bra.

TFF-arna har tränat de senaste träningspassen på Höllvikens konstgräs och anledningen är, så klart, att komma väl förberedda till samma underlag i Borås.

Lördagen var träningsfri men i går kördes ett sista pass inför avresan till Borås under måndagsförmiddagen.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons