Annons

Jasarevic ska bli bättre än IFK-tränaren

Adi Jasarevic har dyrkat sin tränare sedan barnsben. Nu ska IFK:s högersexa fylla hans tomrum. "Mitt mål är att ta över efter Denis (Bahtijarevic) och göra bättre ifrån mig än honom, jag siktar högt", säger IFK:s 22-årige nyförvärv.
Sport • Publicerad 5 september 2009

TRELLEBORG. Under Prologens två inledande matcher har Adi Jasarevic gjort elva mål och varit bland de bästa i IFK-laget. Noterbart är då att nyförvärvet från Anderstorp varit halvkrasslig under turneringen.

– Jag har ont i halsen och börjar bli sjuk, konstaterar Jasarevic.

Annons

I matchen mot Ystads IF var han ändå bland topp tre spelarna enligt Denis Bahtijarevic.

– Han är en riktigt duktig kille, berömmer IFK-tränaren.

Jasarevic är värvad just för att fylla tomrummet som Bahtijarevic lämnade efter sig när han lade sin spelarkarriär på hyllan. Än så länge verkar det vara ett lyckat byte.

– Denis var min idol när jag var yngre och anledningen till att jag valde IFK men nu ska jag göra bättre ifrån mig än honom, säger Jasarevic.

Tillsammans med Sebastian Carlsson står Jasarevic för många av IFK:s kontringar. Han har även ett ruggigt skott att dra nytta av. Något han även gjorde i fredagens match mot Ystads IF.

– Det känns bra att jag sätter mina lägen och gör vad jag ska. Jag är väldigt nöjd, säger Jasarevic efter sina fyra mål.

IFK spelade betydligt bättre under andra speldagen och kunde med lite tur tagit en poäng från Ystad. Vid ställningen 11–7 till IFK:s fördel åkte dock Adi Jasarevic på en kostsam utvisning. Ystad gjorde fem mål i spel fem mot sex och IFK kom aldrig riktigt igen i matchen som Ystad vann med 26–24 (12–11).

– De är ett bättre lag än oss så jag är jättenöjd över vad vi har presterat. Vi var jättebra hela matchen och skotten stämde. Sen gjorde vi lite individuella fel och de kontrade in lite mål på oss men det är bra att vi kommer tillrätta med felen nu, säger Denis Bahtijarevic.

En som också fick beröm av IFK-tränaren var målvakten Flamur Gerbeshi.

– I dag gick det bra, jag var lite mer motiverad i dag och kom in i matchen bättre än mot Malmö, säger Gerbeshi.

Annons

Hur ser du på ert spel överlag?

– Vi går framåt, det var inte många som trodde på oss inför turneringen men det funkar riktigt bra och vi har bra lagsammanhållning.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons