Annons

Janita debuterade mot Skottland

Pingvin Rugby Club hade två representanter i spelartruppen inför landskampen mot Skottland och de sista tio minuterna av matchen fanns också både Sara Åkerman och Janita Haapalainen på planen.
Sport • Publicerad 6 juli 2003

- Jag fick hoppa in med tio minuter kvar och det var jätteroligt. Normalt får man som uthalva hoppa in på en ytter - som debutant - men jag fick spela uthalva även nu, förklarar en nöjd Janita Haapalinen i bilen på väg tillbaka till Trelleborg. Janita hann med fyra rejäla tacklingar i debuten och fick iväg en del bra möjligheter. I Saras fall drabbades hon själv av den värsta tacklingen. Janita igen: - Sara var jätteduktig under hela matchen. gjorde allt bra och attackerade jättefint. Hon var också helt slut efter matchen. Helt fantastiskt att hon orkade hela matchen efter att ha blivit svårt trampad i bröstet under första halvleken. Sverige förlorade landskampen mot Skottland med 5-49 (0-19) och om landskampen i stort säger Janita så här: - Skottland är ju ett av de bästa landslagen i världen men jag tycker ändå inte att spelet var så ojämnt som siffrorna visar. Vi höll till exempel 0-0 den första halvtimmen.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons