Annons

Jämnt skägg i seriefinalen

Det blev en tuff match för TFF dam under söndagens seriefinal mot ligaledarna i division 2 södra Götaland, DFK Borgeby 09. TFF dam siktade på att knappa in i tabellen, men matchen slutade 0–0, trots chanser åt båda hållen.
Fotboll • Publicerad 12 augusti 2018
Annelie Nilsson i TFF missade friläge mot DFK Borgeby. Arkivbild.
Annelie Nilsson i TFF missade friläge mot DFK Borgeby. Arkivbild.Foto: Christer Thorell/IBL

– En kollektiv kollaps. Vi kommer inte alls upp i nivå. Emy Alerskans i målet är godkänd men i övrigt är det mycket som kan bli bättre, säger TFF:s tränare Hans Malmgren efter matchen.

Det var sex poäng som stod på spel i seriefinalen på Borgeby Arena i Bjärred när TFF dam gästade DFK Borgeby 09. Men när matchen sparkade i gång var det enligt Hans Malmgren som att spelarna blivit övertända inför den viktiga uppgiften.

Annons

– Vi gör vår absolut sämsta match spelmässigt sen jag kom in som tränare. I dag var det precis som att allting bara låste sig, och det är tyvärr i den matchen där man vill att allting bara ska flyta på, säger Hans Malmgren.

Spelet böljade fram och tillbaka utan att matchen riktigt satte sig och ett kryss är kanske rättvist. Både TFF och Borgeby hade svårt att få till spelet på mitten. Matchen hade kunnat sluta lite hur som helst men trots goda chanser åt båda hållen blev det 0–0.

– Jag tror att det var någon sorts övertändning och lite spänning. Vi har ju pratat om den här matchen länge och vi har insett att ska vi vinna ligan i år så var det här en match som vi kanske var tvungna att vinna, säger TFF:s lagkapten Sofie Janstad.

I andra halvlek spelade TFF till sig två frilägen, men varken Viktoria Persson eller Annelie Nilsson kunde förvalta dem och avsluten smet i båda lägena tätt utanför motståndarnas mål.

– Borgeby hade också ett par farliga chanser så de hade mycket väl kunnat pilla in ett eller två mål. Men Emy är som sagt bra i mål igen. Ett kryss är väl relativt rättvist sett till matchen. Men Borgeby gynnas ju mer av det här än vad vi gör, säger tränaren.

Hans Malmgren var besviken på insatsen mot Borgeby.
Hans Malmgren var besviken på insatsen mot Borgeby.Foto: Niklas Gyberg Ivarsson

DFK Borgeby leder fortsatt tabellen, en poäng före TFF; men har också en match mindre spelad. Efter söndagens spel är alltså läget oförändrat, förutom att IFK Trelleborg nu har chansen att gå om dem båda till nästa helg när de i sin tur möter Borgeby.

Men att rivalerna från staden har guldläge är inget spelarna har i tankarna just nu, berättar Sofie Janstad.

– Det är inget vi tänker på utan nu vill vi bara lägga denna matchen bakom oss och försöka göra vår del av det och vinna resterande matcher, säger hon.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons