Annons

Jämnt mellan IFK och Markaryd

Det såg länge lovande ut för IFK i seriepremiären mot Markaryd, sedan Fredrik Jönsson ordnat med 1–0 under inledningen av andra halvlek. Med fem ordinarie minuter kvar kvitterade dock gästerna och därmed alltså 1–1.
Sport • Publicerad 18 april 2009
Haris Barisha var väldigt nära att göra 1–0 redan under inledningen. Foto: Tomas Nyberg
Haris Barisha var väldigt nära att göra 1–0 redan under inledningen. Foto: Tomas NybergFoto: 

Markaryd är nedflyttat från division två och det syntes också emellanåt att laget innehåller kvalitet. Inte minst långe och gänglige Jim Andersson längst fram.

Stopperparet Christian Ahlström och Kim Rasmusson hade fullt sjå att hålla reda på honom och från och till lyckades man heller inte fullt ut. IFK ska också tacka nye Carl Wachtmeister i målet för att inte denne Jim eller någon annan forward i Markaryd lyckades göra mål under speciellt första halvlek. Man kunde räkna till åtminstone fyra direkt avgörande räddningar av TFF-lånet i IFK-målet.

Annons

– Ja, Calle är väldigt duktig och ska jag vara ärlig, så var resultatet också ganska rättvist, även om det är surt att tappa så nära från slutet, analyserar IFK-tränaren Jimmi Olsson.

Förutom målet skapade IFK ett par ytterligare vassa målchanser och närmast var Haris Berisha, när han under matchupptakten kom fri med målvakten men där bollen i medvinden rullade ifrån Haris. Haris tillhörde också de bättre i IFK och i övrigt får Patrik Lindberg samt anfallsduon Martin Nordbladh och Magnus Bönnemark ett extra plus. De båda senare mest för ett uppoffrande spel under hela matchen.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons