Annons

Jämn Grönberg laddar för fest

Det kvittar om det går riktigt bra eller riktigt dåligt för BK Skansen – en av de jämnaste spelarna oavsett resultatet är vänsterbacken André Grönberg. Han har dålig erfarenhet av kvalspel och vill helst undvika det på söndag.
Sport • Publicerad 29 september 2010
Skansens André Grönberg täcker bollen i duell med Gislövs Olle Segerhagen. På söndag kan Grönberg föra Skansen till serieseger i division sex.
Skansens André Grönberg täcker bollen i duell med Gislövs Olle Segerhagen. På söndag kan Grönberg föra Skansen till serieseger i division sex.Foto: 

För ungefär ett år sedan upplevde André en av karriärens tyngsta stunder som fotbollsspelare, även om han själv förnekar det och inleder så här när han tänker tillbaka:

– Jag tog det nog ganska lugnt själv.

Annons

Skansen spelade en avgörande kvalmatch borta mot Furulund och fick en straff i slutminuten. André ansågs då given som straffskytt och han fick också ta ansvaret. Tyvärr missade André straffen och därmed också Skansen, när det gäller uppflyttning till division fem.

– Efter det får jag inte slå fler straffar, konstaterar André Grönberg, dock med ett smil på läpparna.

Om han nu inte längre slår Skansens straffar, så är han välkommen att slå frisparkar, så fort det handlar om hyfsat läge. Hittills i år har det blivit fyra mål från Andrés giftiga vänsterfot och av dessa har två kommit på frisparkar direkt i mål.

– Det är bara vänsterfoten som gäller för min del. Högerfoten använder jag bara i nödfall.

När hans eget jämna och säkra backspel kommer på tal, är han säker på anledningen:

– Jag spelar mitt eget spel och känner mig väl ganska säker på det.

Trots alltså kvalmissen i fjor ser han inte seriefinalen på Gylle stadion på söndag som någon revanschlusta för egen del. Han ser dock fram emot finalen och tycker det är roligt att det rent allmänt snackas mycket om matchen. Normalt ser han TFF spela och med avspark i Gylle klockan 15 skulle han hinna se TFF–MFF klockan 18. Om det inte vore för något helt annat...

– Vinner vi blir det fest här i stugan och då är det väl högst tveksamt om det blir till att se TFF, säger han under ett av de sista träningspassen på Albäcksvallen inför finalen.

André trivs jättebra i Skansen och tycker stämningen alltid är hög och till förbrödringen hör även hans bror Sebastian som är målvakt och just nu bakom Niclas Lindberg. Mamma och pappa missar dessutom aldrig en match som åskådare och pappa Bosse är bland annat meriterad som DM-segrare som junior i TFF.

När André avslutningsvis får chansen att tycka till lite extra om sig själv som fotbollsspelare, låter det så här:

– Förutom vänsterfoten har jag väl bra spelförståelse.

INTERNAL INTERNAL
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons