Annons

Jakten på Ademolu blir allt intensivare

TFF:s anfallare Stephen Ademolu fortsätter att imponera och blir därmed allt hetare på marknaden. Samtidigt förhandlar TFF och kanadensaren om ett nytt kontrakt.
Sport • Publicerad 5 juli 2005

I matchen mot Öster i Växjö i söndags gjorde Stephen Ademolu comeback efter ett kortare skadeuppehåll. TFF förlorade men Ademolu visade med ett vackert mål och stundtals lysande spel att formen är intakt. Intakt är däremot inte marknadens intresse för 22-åringen. Det intensifieras. Gif Sundsvall har lagt ett bud och den norska tippeligaklubben Tromsö har kontaktat TFF gällande Ademolu. När det gäller budet från Sundsvall måste det justeras upp ordentligt om det ska bli någon affär.

– Det är att betrakta som något av ett skambud, ursäkta uttrycket, säger TFF:s ordförande Per-Anders Abrahamsson som vill ha ett sjusiffrigt belopp.

Annons

– Allt under en miljon är inte förhandlingsbart, han har sån utvecklingspotential.

Ademolus kontrakt går ut efter den här säsongen och för TFF gäller det alltså att antingen skriva ett nytt kontrakt, eller sälja honom dyrt medan tid är. Förhandlingar pågår mellan Ademolu och TFF.

– Det är klart att vi inte vill släppa honom ifrån oss men vi får räkna med att han kanske kan försvinna.

Det hetaste alternativet kan vara norska Tromsö. Abrahamsson bekräftar att tippeligalaget " som är farligt nära de nedre strecken i tabellen " har visat intresse för TFF-anfallaren.

Stephen Ademolu sa efter matchen mot Öster i söndags att han smickrats av intresset och att högsta divisionen alltid är intressant men att han samtidigt trivs i Trelleborg.

Försvinner han från Söderslätt måste TFF ha ersättare att plocka in.

– Vi har beredskap i form av ett par namn som vi jobbar på, säger Per-Anders Abrahamsson.

Jonas Gustafsson

Fotboll Trelleborg Höllvikens Gif har kommit överens med TFF-försvararna Tobias Hansson, 18, och André Hansson, 19, om en övergång.
Fotboll Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons