Annons

”Jag kämpar för Egypten”

Karim Amr lämnade ett Egypten i kaos. Efter en helgs tävlande i Trelleborg Open åker han tillbaka med en bronsmedalj och en tro om en bättre framtid.
Sport • Publicerad 7 februari 2011
Karim Amr från Egypten.
Karim Amr från Egypten.Foto: 

– Allt jag vill är att Egypten blir ett fritt land, säger 17-åriga Karim Amr.

39 taekwondospelare från tre egyptiska klubbar var anmälda till Trelleborg Open. På grund av landets kaotiska situation kunde endast två ta sig till Trelleborg för helgens WTF-tävling.

Annons

–  Vi har en tjej och en kille här från Kairo. De andra stoppades vid en vägspärr utanför Alexandria och fick inte fortsätta för att det var för farligt, säger Chakir Chelbat.

Karim Amr som tagit sig till Trelleborg har haft full fokus på taekwondon under helgen. Han inledde med en 7–0-seger och blev sedan trea efter att ha förlorat en tuff semifinal.

– Jag har varit här en gång innan, 2009. Det är en väldigt bra tävling som är bra arrangerad, säger Karim Amr som blev afrikansk juniormästare för ett par veckor sedan.

Med en dubbel VM-medaljör och en OS-mästare till pappa råder det ingen tvekan om att taekwondon ligger i blodet.

– Mitt mål är att bli olympisk mästare.

Under sin vistelse i Trelleborg har Karim Amr följt händelseutvecklingen i Egypten via tv-kanalen CNN. Någon analys av läget vill han dock inte ge sig på.

– Jag vill inte kommentera vem som ska leda landet. Allt jag kan säga är att jag vill att Egypten blir ett fritt land.

Hur mycket har du kunnat koncentrera dig på tävlingen?

– Jag är här för att vinna och kämpa för mitt land så det har inte varit några problem, säger Karim Amr.

Anna Thulin
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons