Annons

”Jag har saknat Trelleborg”

Han hade anbud från klubbar i den högsta divisionen i Norge och Sverige, och även från klubbar i andraligan i Danmark. Ändå föll valet på Trelleborg HBK och allsvenskan. Nu är målvakten Gogo Jancevski tillbaka i staden.
Sport • Publicerad 25 maj 2011
Gogo Jancevski tillbaka i Södan.
Gogo Jancevski tillbaka i Södan.Foto: Claes Nyberg

20-årige Gogo Jancevski hade ett bra förstaår i elitserien med Lindesberg. Han fick mycket speltid och fick hyggliga 38 procent i räddningsstatiken. Det gjorde honom eftertraktad på spelarmarknaden efter att Lindesberg åkt ur elitserien.

Men alla vägar verkar bära till Trelleborg.

Annons

– Det är inte fel att komma tillbaka till allsvenskan och få regelbunden speltid. Jag har ännu inte fyllt 21 år och jag har inte någon panik med att jag måste spela i elitserien nu. Jag är inte instängd i allsvenskan resten av karriären, jag kan förhoppningsvis spela handboll i 15 år till, säger Gogo Jancevski.

Han hade stark hemlängtan och Trelleborg HBK låg hela tiden närmast till hands.

– När det blev klart att vi åkt ur elitserien med Lindesberg började jag fundera och jag kände tidigt att Trelleborg kan bli bra. Jag och min sambo kände att detta var det bästa alternativet. Det är viktigt att ha det bra socialt, och det har jag i Trelleborg. Jag har saknat mina vänner.

– Jag har saknat Trelleborg. Jag är svag för staden. Och satsningen som HBK gör är tilltalande.

På måndagen kom han tillbaka till Söderslättshallen när han gjorde sin första träning med Trelleborg HBK.

– Det är finare här nu, fräschare golv. Men det var ovant att gå in i andra spelaringången, men det är väl en vanesak, skrattar Gogo Jancevski och syftar på att de gick in från ”Stavstenhållet” på träningen.

Att det numera är ett annat klubbmärke på tröjan gör honom ingenting.

– Jag är en stark IFK:are och hade fantastiska år i klubben, men det är historia nu. Jag känner starkt för Trelleborghandbollen, och det är HBK nu.

För mindre än ett år sedan lämnade han IFK Trelleborg när seniorlaget upplöstes. Efter snabba turer blev det elitserielaget Lindesberg. Idag har han fått distans till den turbulenta tiden.

– Det var väldigt tråkigt att det blev som det blev. Vi hade ett bra lag och en bra tränare (Denis Bahtijarevic), vi hade kunnat gå långt med det laget. Men det var mycket som tyvärr missköttes och nu blickar jag bara framåt.

Annons

Att det ska sluta som under IFK-tiden är han inte orolig för.

– Det är helt nytt nu, helt ny styrelse, andra tankar och andra ambitioner. Jag hade inte kommit hit om jag känt oron.

Det är en mer rutinerad Gogo Jancevski som kommer tillbaka till staden.

– Jag är fortfarande samma målvakt tekniskt sett, jag är Gogo, men jag har mött de bästa spelarna i landet och skaffat mig erfarenhet.

Han är överens med klubben om ett ettårigt avtal.

– Vi tar ett år till att börja med. Tiden får utvisa vad som händer efter det. Men jag känner mig hemma här, jag är glad över att vara här och vill gå upp i elitserien med Trelleborg, säger Gogo Jancevski som även hoppas att trelleborgarna ställer sig bakom laget.

– Jag hoppas att vi kommer att locka mycket publik. Nu när det finns en gemensam klubb i stan hoppas jag att alla sluter upp kring den.

Martin Falkenby
Jonas Jakobsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons